Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Pa Itālijas pilsētiņas ielām klejo no cirka izbēdzis lauva

© Scanpix

Bija vajadzīgi vairāk nekā 12 cilvēki, lai paceltu iemidzināto lauvu, kas tika noķerts pēc izbēgšanas no vietējā cirka Itālijas pilsētā netālu no Romas, ziņo mirror.co.uk.

Šausminošajos aculiecinieku uzņemtajos vidokadros redzams, kā rosīgā pilsētā tiek notverts lauva, un ir nepieciešami vismaz 12 cilvēki, lai palīdzētu pacelt iemidzināto dzīvnieku.

Lauva bija klejojis pa Ladispoli pilsētas ielām, kas atrodas netālu no Romas, izraisot šausmas apkārtējos cilvēkos. Iedzīvotājiem tika dots rīkojums palikt savās mājās, kamēr varas iestādes mēģināja dzīvnieku atrast.

Kādā video redzams, kā savvaļas dzīvnieks bezrūpīgi iet garām automašīnai, kamēr fonā mirgo avārijas transportlīdzekļu gaismas. Citā video redzams, kā lauva naktī iet pa ielu un paskatās uz cilvēku, kurš viņu filmē no savas mājas iekšpuses. Tikai vairāk nekā piecas stundas pēc sākotnējā brīdinājuma sniegšanas sabiedrībai Ladispoli mērs paziņoja, ka lauva ir “iemidzināts un sagūstīts”.

Kadros, kas ievietoti sociālajos tīklos, bija redzams, ka milzīgais dzīvnieks, kas guļ uz zemes, ir iemidzināts, un liels cilvēku pūlis mēģina viņu pārvietot. Bija nepieciešami vismaz 12 cilvēki, lai dzīvnieku uzliktu uz segas, paceltu un aiznestu atpakaļ uz cirku.

Pilsētas mērs Alesandro Grando sacīja: "Lauva ir iemidzināts un sagūstīts. Tagad to uzņems cirka darbinieki. Paldies valsts policijai, ugunsdzēsējiem, vietējai un provinces policijai… Un visiem brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja šajā saspringtajā brīdī. Es ceru, ka šī epizode palielinās izpratni un beidzot varēsim izbeigt dzīvnieku ekspluatāciju cirkā.”