PilnMēness laiks mums bieži vien atnes intensīvas pieredzes un notikumus, caur kuriem mēs jūtam un izjūtam lielākus vai mazākus emociju viļņus gan sevī, gan citos. PilnMēness Lauvas zīmē ieiet 25.janvārī, plkst.19:54.

Cilvēkus PilnMēneši biedē, jo tie nes misticisma plīvuru, kas daļēji ir patiesība, bet ir arī otra daļa patiesības. Mēness ir Zemes pavadonis jau vairāk kā četrus miljardus gadus.

Tas pilda ļoti svarīgu lomu mūsu planētas procesos. It īpaši tajos, kas saistīti ar gravitāciju un ūdeņiem. Ūdens ir noteicošais elements, lai rastos dzīvība. Dzīvība rodas no ūdens. Mēs esam radušies no ūdens. Un mūsos rit ūdens, kas tāpat kā planētā Zeme, ietekmē gan fiziskos, gan emocionālos procesus.

Rodas emociju viļņi

Foto: Depositphotos

PilnMēness ir laiks, kad mēness gaisma izgaismo tumsu un tās tumšākās alas, aizas, mežu biezokņus. Tas, kas pirms tam bija neredzams fiziskajā pasaulē, PilnMēness gaismā iegūst formu, veidolu, pat atspulgu. Un tādi paši procesi notiek arī mūsu organismā.

Tiek izgaismoti tie mūsu apziņas un zemapziņas kambari, kuri citos Mēness fāžu laikos nav tik labi saredzami.

Un kad PilnMēness gaisma kā prožektors izgaismo mūsos tik spilgti to, ko tik ļoti nevēlējāmies ieraudzīt paši un ko tik ļoti nevēlējāmies rādīt citiem, rodas emociju viļņi, dažkārt pat plūdi.

Taču PilnMēness gaisma nes ļoti svarīgu uzdevumu. Tās uzdevums ir izgaismot patiesību, dažkārt rūgtu, taču patiesību. Kad mēs ieraugām patiesību aiz ilūzijas plīvura, mēs varam augt savā izaugsmē un pildīt tos uzdevumos, tās sirds vērtības, kā dēļ mūsu dvēsele ir atnākusi mūsu ķermenī.

Izgaismo konkrētas dzīves jomas

Tradicionālā gada laikā katru mēnesi PilnMēness atrodas kādā zodiaka zīmē, gada laikā izejot cauri visiem divpadsmit zodiakiem. Katrs zodiaks savienojumā ar PilnMēnesi ietekmē un izgaismo konkrētas dzīves jomas. Zinot, kādu jomu tas gaismo attiecīgajā brīdī, mēs varam strādāt ar šo informāciju.

Pamanīt savā dzīvē notikumus, situācijas, attiecības, kā arī norādes tam, kas mums jāmaina, jāuzlabo, jātransformē.

Un pēc gada, kad atkal PilnMēness būs tajā pašā zodiaka zīmē, tas kā skolotājs pārbaudīs, vai mēs esam nokārtojuši savu eksāmenu. Un tā gadu no gada.

Lauva atbild par kodolu

Foto: Depositphotos

Šobrīd ir sācies Jauns gads. Skaitļi ir nomainījušies. Un klāt ir arī 2024. gada pirmais PilnMēness. Drosmīgi mirdz Pilnmēness Lauvas zīmē. Lauva atbild par mūsu kodolu, centru, veselumu. Lauvu pārvalda mūsu planētas svarīgākā zvaigzne Saule. Saule savienojas ar katra cilvēka iekšējo Sauli, sirds centru un liek atminēties, pēc kā liesmo un gaismo mūsu katra sirds.

Lauva simbolizē drosmi, spēku, taisnīgumu, godīgumu, sirds patiesību. Lauva ir karaļa un karalienes simbols.

Foto: Depositphotos

Un vēl Lauva ir ļoti liela mīlestība - Sirds Mīlestība. Sirdī atrodas cilvēka kodols. Tā ir pati dārgākā un arī trauslākā mūsu būtības daļa, ko tik ļoti katrs vēlamies nosargāt kā pašu dārgāko. Kas ir Tavā sirdī Tev visdārgākais? Tā ir mūsu katra sirds patiesība un mīlestība. Un šis ir arī viens no PilnMēness Lauvā galvenajiem uzdevumiem: ko mana sirds jūt kā patiesību? Par ko kvēlo mana sirds? Kurp mana sirds vēlas doties? Kā mana sirds vēlas palīdzēt? Kas ir manas sirds patiesās vērtības? Un ko mana sirds grib no sirds piedzīvot šajā dzīvē?

Sirds zina, kur meklēt atbildes

Foto: Depositphotos

Sirds atceras to, kas prātam nav zināms. Ja vien ļaujam sirdij runāt, tā atklās visus mūsu dvēseles uzdevumus. Sirds zina, kur meklēt atbildes. Sirds zina, kāds ceļš mums jāiet. Sirds zina, kas mēs katrs esam. Jo drosmīgāki būsim savā sirdī, jo skaidrāks taps mūsu dzīves ceļš. Sirds mums māca atrast savu ritmu. Kā sirdspuksti ik mirkli dod dzīvības impulsus mūsu ķermenī, tāpat sirds ritms palīdz mums savienoties ar katra dziļāko kodolu un būt veselumā ar sevi.

Sirds ir lielākais mūsu organisma ģenerators, kas nepārtraukti ģenerē elektrību, mūsu enerģiju. Tas, kādu enerģiju no sevis ražosim, ir atkarīgs no mūsu domām un emocijām, no izvēlēm, ko veicam, no sirds centra, pēc kā dzīvojam.

Lauvas augstākās izpausmes ir drosme, empātija, līderisms, taisnīgums, savukārt ēnas puses ir ego un lepnība.

Šajā PilnMēness laikā tieši izgaismosies mūsu Lauvas daba - vai dzīvojam un paužam sevi caur sirds mīlestību un dziļu cieņu pret sevi un citiem? Vai arī dzīvojam tikai sava patiesā labuma gūšanas dēļ, medījam vēl un vēl, nejūtot sāta sajūtu, gatavi gūt panākumus sev uz citu rēķina, laužot citu sirdis. Kāda ir tava Lauvas sirds šobrīd?

Kamēr Mēness šobrīd atrodas Lauvas zīmē, tikmēr Saule ir Ūdensvīrā. Ūdensvīra atslēgvārdi ir brīvība, humānisms, atdzimšana. Šo abu zīmju kombinācija izgaismo mums katram vienu no svarīgākajiem dvēseles uzdevumiem - kāds ir manas sirds uzdevums Pasaulei? Ko darot, liesmo mana sirds? Un kuri mani darbi nes vērtības un cilvēkmīlestību Pasaulei?

Foto: Depositphotos

Lauva mums atgādina - mēs katrs esam karaļi un karalienes. Ūdensvīrs mums atgādina, ka mums katram piemīt brīvā griba izvēlēties un sapņot, radīt un piedzīvot visdrosmīgākās vīzijas.

Kāds būs tavs sirds nospiedums, ko tu atstāsi šajā pasaulē?

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv