Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

ANO noraida Krievijas rezolūciju par Izraēlas un "Hamas" karu

© Reuters/Scanpix/Leta

ANO Drošības padome pirmdien noraidīja Krievijas piedāvāto rezolūciju, kurā nosodīta vardarbības eskalācija Tuvajos Austrumos, delegātiem atsakoties atbalstīt priekšlikumu, kurā nav konkrēti nosodīts palestīniešu grupējums "Hamas" par 7.oktobra bezprecedenta uzbrukumu Izraēlai.

Četras valstis kopā ar Krieviju atbalstīja tās iesniegto dokumentu. Četras citas, ieskaitot ASV, balsoja pret, bet vēl sešas atturējās.

Brazīlijas sagatavotajai rezolūcijai, kurā "Hamas" nepārprotami nosodīts, pēc visa spriežot, būs lielāks atbalsts. Balsojums par šo dokumentu gaidāms otrdienas vakarā, pavēstīja diplomāti.

Kā sacīja Krievijas vēstnieks ANO Vasīlijs Ņebenzja, neraugoties uz neveiksmi balsojumā, rezolūcija procesus padomē aktivizējusi.

Lielbritānija, kas tāpat kā ASV balsoja pret Krievijas priekšlikumu, kritizēja Maskavu par konsultāciju trūkumu un pārmeta, ka Krievija nav nopietni strādājusi, lai panāktu vienprātību.

"Mēs nevaram atbalstīt rezolūciju, kurā nav nosodīti "Hamas" terorakti," padomē sacīja Lielbritānijas vēstniece Barbara Vudvarda.