Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Klaipēdā alnis aizšķērso nama ieeju, nobiedējot iedzīvotājus

© Scanpix

Neparastus notikumus vakar varēja novērot Lietuvā, Klaipēdā - tur līdz pat krēslai pa Klaipēdas centru skraidīja alnis, ziņo tv3.lt.

Dzīvnieks iejuka starp braucošajām automašīnām un guva traumas, pēc tam uzlauza vārtus, ieskrēja nama pagalmā un nobloķēja vienu no izejām.

Sākumā apmēram četrus gadus veco dzīvnieku, kurš gulēja virs pazemes garāžu ieejas, atrada kādas ēkas uzraugs Valdemārs, sekojot asiņainajām pēdām - alnis bija savainojis nagu. Vīrietis baidījās, ka pirmdien, kad biznesa centra darbinieki un klienti sāks ierasties pazemes autostāvvietā, alnis varētu nobīties un uzbrukt. Tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas pie savainotā dzīvnieka nosūtīja dzīvnieku aprūpes dienestu, taču viņiem nebija pieejami sedācijas līdzekļi.

Ēkas uzraugs izsaucis arī medniekus, tomēr pilsētā mednieki nedrīkst šaut: "Zvanu medniekiem, viņi saka - mēs nevaram pilsētā lietot nevienu ieroci. Ja viņš ielauzīsies, izsitīs logus, tad atbrauks policija. Tad šaus.”

Klaipēdas domes deputāts, kura birojs atrodas minētajā biznesa centrā, vēlreiz zvanīja neatliekamajai medicīnskajai palīdzībai, un šoreiz neatliekamās palīdzības centrs nosūtīja ugunsdzēsējus. Ieradās arī vides speciālisti, taču arī viņi nevarēja palīdzēt.

Sākoties kņadai, alnis izskrēja uz vienas no Klaipēdas galvenajām ielām, un, nobijies no mašīnām, ar ragiem uzlauza kāda pagalma vārtus, un, panikas pārņemts, ielēca slēgtā daudzdzīvokļu māju pagalmā pie kādas kāpņu telpas durvīm, aizsprostojot ieeju.

"Cik dienesti atbrauc, neviens neko nevar izdarīt, dzīvnieks cieš, tas rada briesmas cilvēkiem," pārsteigts bija pagalma iedzīvotājs Arnolds. Iestājoties tumsai, alnis aizbēga no pagalma, policija viņam sekoja, bet apmēram kilometru pirms meža dzīvnieks nobijās un nozuda.

No rīta garāmgājēji kādā pagalmā atrada dzīvnieku jau mirušu - visticamāk, tas noticis stresa dēļ.

Klaipēdas iedzīvotāji vaino dienestus bezspēcība. Vides ministrs Simons Gentvils saka, ka lietu izvērtēs, taču neko mainīt nevarot: "Arī Aļaskā lāči staigā, bet tas nenozīmē, ka viņi tiek šauti. Ja alnis iekļūst pilsētā, viņš nav kaitīgs vai plēsīgs dzīvnieks, šaušana vai medīšana ir ārkārtējs gadījums.”