Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Panama gatava rīkoties, lai "progresīvi" palielinātu deportēto migrantu skaitu

© AFP/Scanpix/Leta

Panama piektdien paziņoja, ka tā pastiprinās migrantu izraidīšanu, kas nelegāli ierodas valstī caur Darjenas džungļiem uz Kolumbijas robežas, lai dotos tālāk uz ASV.

Panamas nacionālā direktore migrācijas jautājumos Samira Gosaine paziņoja reportieriem, ka tiks sperti soļi, lai "progresīvi" palielinātu deportēto vai izraidīto migrantu skaitu, pastiprinot drošības pasākumus pierobežas pilsētās.

Kopš šī gada sākuma vairāk nekā 348 000 migrantu, galvenokārt venecuēlieši, ir veikuši bīstamo robežas šķērsošanu caur Darjenas džungļiem. Pērn visa gada laikā to izdarīja 248 000 migrantu, kas tolaik bija rekords.

Augustā Panamā no Kolumbijas ieradās vidēji 2500-3000 migrantu dienā, liekot varas iestādēm izveidot uzņemšanas centrus ar starptautisko aģentūru atbalstu.

Panamas varas iestādes kopš aprīļa ir izraidījušas apmēram 500 cilvēku, sacīja Gosaine. Viņa piebilda, ka valdībai ir nodoms izmantot čārterreisus, lai palielinātu izraidīto migrantu skaitu.

Tūkstošiem migrantu, kas katru gadu ierodas Panamā caur Kolumbiju, riskē ar dzīvību, pārvarot purvaino Darjenas džungļu rajonu, kurā ir daudz savvaļas dzīvnieku, bīstamu upju un noziedznieku bandu. Pērn šajos džungļos gāja bojā vismaz 52 cilvēki.