Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Lohnesa ezera briesmoņa medības - Nesijas mednieki dzird skaņas, bet tiem neizdodas tās ierakstīt

© Scanpix

Pasakainā Lohnesas briesmoņa noslēpums joprojām nav atrisināts. Iepriekšējā nedēļas nogalē Skotijā brīvprātīgie centās atrisināt vairākus simtus gadu seno leģendu par ezerā mītošo radību - noslēpumaino Nesiju - tomēr viņus gaidīja neveiksme, raksta bbc.com.

Apmēram 200 brīvprātīgo vēroja noslēpumainus notikumus no krasta līnijas, taču viņiem neizdevās ievērot kaut ko neparastu vai nozīmīgu. Novērotāji uz laivas, izmantojot akustisko aprīkojumu, ziņoja par četrām neidentificētām skaņas "cilpām", bet pēc tam saprata, ka viņu ierakstīšanas ierīce nav ieslēgta.

Alans Makkenna no brīvprātīgo pētnieku grupas “Loch Ness Exploration” atradās laivā, izmantojot hidrofonu sistēmu, lai uztvertu Lohnesa ezera zemūdens skaņas.

Viņš sacīja, ka piektdien, kad viņi testēja sistēmu, viņi dzirdēja četras atšķirīgas "cilpas".

"Mēs visi bijām sajūsmā, skrējām, lai pārliecinātos, ka diktofons ir ieslēgts un tad sapratām, ka iekārta nebija pieslēgta," viņš kautrīgi atzina.

Pirmie rakstveida ieraksti par briesmoni ir datēti ar 7. gadsimtu, kad hronikā aprakstīts īru mūks, kas izraidījis ūdenszvēru no Nesas upes.

Mūsdienu leģenda aizsākās 1933. gadā, kad viesnīcas vadītāja Aldija Makeja apgalvoja, ka ezerā ir redzējusi valim līdzīgu būtni. Tā paša gada novembrī tika uzņemta arī vienīgā iespējamā Nesijas fotogrāfija, tomēr 60 gadus vēlāk tika pierādīts, ka tā ir mānīšanās, izmantojot modelēšanas mālu.

Vecajā “Drumnadrochit” viesnīcas ēkā, kurā Aldija Makeja ziņoja par savu slaveno novērojumu, tagad atrodas nesen atjaunotais “Lochness” centrs, kas kopā ar “Lochness Exploration” organizēja notikušās medības.

Simtiem radības mednieku piedalījās meklēšanā, vērojot ezerā iegremdētas tīmekļa kameras.

Organizatori sacīja, ka, neskatoties uz nepiemērotajiem laikapstākļiem, medībām pievienojās interesenti no visas pasaules.

"Mums ir bijuši cilvēki no Spānijas, Francijas, Vācijas un Somijas. Pie mums bija ziņu komandas no Japānas, Austrālijas, Amerikas," sacīja Makkenna kungs.

"Mēs visi esam savā ziņā apvienojušies. Tas bija fantastiski."

Lohnesas centra vadītājs Pols Niksons bija nelokāms, ka pasākums, kas tiek uzskatīts par lielākajām Nesijas medībām pēdējo 50 gadu laikā, bija daudz vairāk nekā tikai reklāmas triks, un teica, ka tas parāda, ka aizraušanās ar Nesiju ir tikpat spēcīga kā jebkad agrāk.

"Es uzskatu, ka Lohnesas ezera dziļumos slēpjas kaut kas liels," viņš teica.

"Tagad es nezinu, vai tas ir briesmonis - es nezinu, kas tas ir, bet es domāju, ka tur kaut kas ir.”