Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Alkohola ražotājs Bacardi atzīts par starptautisku kara sponsoru

© Scanpix

Pasaulē pazīstamais “Bacardi” alkohola ražotājs turpina maksāt ievērojamus nodokļus Krievijas budžetā un atbalstīt tās ekonomiku, vēsta unian.net.

Bermudu salās bāzēto “Bacardi Limited” uzņēmumu par starptautisku kara sponsoru atzinusi Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra, tā kā uzņēmums turpina darboties Krievijā un aktīvi meklē jaunus darbiniekus.

"Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā “Bacardi” paziņoja par eksporta apturēšanu uz Krievijas Federāciju un investīciju pārtraukšanu reklāmā, taču vēlāk šī informācijas daļa pazuda no oficiālā paziņojuma. Izrādās, ka uzņēmums turpināja piegādāt savu produkciju miljoniem dolāru vērtībā uz Krievijas Federāciju un meklēt jaunus darbiniekus, publicējot sludinājumus par vakancēm,” vēsta Nacionālās korupcijas novēršanas aģentūras preses dienests.

Tiek atzīmēts, ka vairāku vadošo starptautisko alkohola zīmolu īpašnieku aiziešana no Krievijas tirgus ir samazinājusi konkurenci un radījusi lielākas iespējas palikušajiem. Tātad, izmantojot situāciju, “Bacardi Rus” Krievijas divīzija ir importējusi preces 169 miljonu dolāru vērtībā tikai viena gada laikā, kamēr Ukrainā notiek karš.

Saskaņā ar datiem Krievijas Federācijas Federālā nodokļu dienesta tīmekļa vietnē, “Bacardi Rus” ieņēmumi 2022. gadā pieauga par 8,5%, un ar ienākuma nodokli Krievijas budžetā tika iemaksāti vairāk nekā 12 miljoni ASV dolāru.

“Bacardi Limited” ir lielākā privātā starptautiskā stipro alkoholisko dzērienu kompānija pasaulē, kuras produkti tiek pārdoti vairāk nekā 170 valstīs.

Kopumā Bacardi pieder vairāk nekā 200 zīmolu, tostarp tāda paša nosaukuma rums, kas ir visvairāk pārdotais ruma zīmols pasaulē.

Kopš pilna mēroga kara sākuma “Bacardi Rus” Krievijas filiāle reģistrējusi 37 jaunas noliktavas preču vienības.

Produkti, ko Krievijā importē uzņēmums “Bacardi Limited”, ir Grey Goose degvīns, Bombay Sapphire džins, Oakheart rums, Dewar's Scotch viskijs, Patrón tekila, Martini zīmola vermuts, prosecco un citi produkti.