Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Indijā izvarotās un nogalinātās latvietes draugs nepadodas: Neticu vietējai policijai

© Ekrānuzņēmums

Latvietes Līgas Skromanes dzīvesbiedrs īrs Endrū netaisās padoties un cenšas saukt pie atbildības neliešus, kuri izvaroja un nogalināja sievieti, kamēr viņu meklēja ģimene, vēsta britu medijs "Mirror".

Skromanes dzīvesbiedrs Endrū Džordans kļuvis par sava veida detektīvu, joprojām šķetinot savas dzīvesbiedres nāves apstākļus Indijā.

Džordons savu ikdienu velta lietas risināšanai, lai sauktu pie atbildības varmākas, kuri izvaroja, nogalināja un pakāra kokā Līgas mirstīgās atliekas.

Bez galvas pakārto 33 gadus veco Līgu Skromani atrada Indijas pludmalē kāds zvejnieks. Līga bija pazudusi 40 dienas, kopš 14. marta, pēc tam, kad bija ieradusies Keralas štatā, lai ārstētos ājurvēdas centrā Pothenkodes ciematā.

Meklēšanas sākumā ģimene saskārās ar policijas vienaldzību, kura uzskatīja, ka sieviete drīz atgriezīsies.

Indijas policija līdz šim aizturējusi divus cilvēkus, kuriem celtas apsūdzības slepkavībā un izvarošanā, taču vīrieši līdz tiesai atbrīvoti pret drošības naudu.

Policija apgalvo, ka vīrieši ir atzinuši, ka uzrunājuši Līgu pludmalē un aicinājuši uzsmēķēt marihuānu. Uzbrucēji apgalvo, ka sieviete zaudējusi samaņu un tad viņi vairākkārt latvieti izvaroja. Kad Līga Skromane pamodās un centās izbēgt, vīrieši viņu esot "netīšām nožņauguši". Pēc tam varmākas mirušo sievieti pakāra kokā, lai izskatītos pēc pašnāvības.

Endrū nav pārliecināts par slepkavu pausto informāciju, uzskatot, ka tā nav pilnīga. Tagad savās mājās Īrijā Endrū savācis daudzus dokumentus un citus materiālus, kas saistīti ar slepkavību, lai meklētu taisnību un sauktu vainīgos pie atbildības.

Līgas dzīvesbiedram nav ticības Indijas policijai vai tiesu sistēmai. Vīrietis norāda, ka ir vairāki šādi gadījumi, kuri nav atrisināti.