Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Papua-Jaungvineju satricina zemestrīces pēcgrūdiens; gājuši bojā vismaz 25 cilvēki

© Reuters/Scanpix

Papua-Jaungvinejā spēcīgā zemestrīces pēcgrūdienā aizvadītajā naktī gājuši bojā vismaz 25 cilvēki, trešdien paziņojušas amatpersonas, norādot, ka līdz ar šiem upuriem kopējais bojāgājušo skaits pārsniedzis simtu.

6,7 magnitūdu pēcgrūdiens bija spēcīgākais no vairāk nekā 100 pēcgrūdieniem, kas satricinājuši Papua-Jaungvineju pēdējās dienās.

Pēcgrūdiens skāra to pašu Papua-Jaungvinejas reģionu, kuru 26.februārī izpostīja 7,5 magnitūdu zemestrīce. Tās epicentrs atradās Engas provincē 35 kilometru dziļumā reģionā, kur robežojas Austrumu kalnienes un Helas provinces.

Helas provincē pēcgrūdienā aizvadītajā naktī gājuši bojā 20 cilvēki, bet Austrumu kalnienes provincē pieci cilvēki, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

26.februāra zemestrīce nodarīja plašus postījumus. Sagruva ēkas un veseli ciemati un notika vairāki lieli zemes nogruvumi. Bojāti arī ceļi un sakaru līnijas.

Zemestrīces smagāk piemeklētajos reģionos joprojām nav atjaunota elektroapgāde un slikto ceļu un sakaru problēmu dēļ apgrūtināta palīdzības piegāde.