Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Skandāla pārņemtās ''Ryanair'' operāciju vadības direktors nolēmis atkāpties

© EPA/ SCANPIX

Reisu atcelšanas skandāla pārņemtās Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" operāciju direktors Maikls Hikijs atstās amatu.

"Ryanair" paziņojumā teikts, ka Hikijs "nolēmis atkāpties, un atstās amatu oktobra beigās".

"Nākamajās trīs nedēļās viņš organizēti nodos savus pienākumus, savukārt "Ryanair" sāks procesu, lai atrastu un pieņemtu viņa pēcteci šajā amatā," piebilsts paziņojumā.

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs uzsvēris, ka Hikijs devis milzīgu ieguldījumu lidsabiedrības attīstībā. Hikijs sāka strādāt "Ryanair" 1988.gadā, 2000.gadā kļuva par tehnisko direktoru, bet 2014.gadā - par operāciju vadības direktoru.

REUTERS/ SCANPIX

Pagājušajā mēnesī "Ryanair" paziņoja, ka līdz martam būs spiesta atcelt 20 000 reisu, kopumā ietekmējot aptuveni 400 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Mediji ziņo, ka "Ryanair" trūkst pilotu, jo vērā ņemamu skaitu pilotu pārvilinājusi konkurente - Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība "Norwegian Air Shuttle". O'Līrijs šonedēļ nosūtījis vēstījumu aviokompānijas pilotiem, kurā solīts maksāt vairāk nekā piedāvā konkurenti un uzlabot darba apstākļus tuvāko sešu mēnešu laikā.

Lidsabiedrība arī atzinusi,, ka tā pieļāvusi haosu darbinieku atvaļinājumu plānošanā, un ka vēl šogad aviokompānijas pilotiem un stjuartiem jāpiešķir uzkrātie atvaļinājumi, tāpēc daudzi no viņiem nevarēs ierasties darbā.

Reisu atcelšanā "Ryanair" sākumā vainoja laikapstākļus, kavēšanos, par kurām ir atbildīga gaisa satiksmes kontrole, kā arī gaisa satiksmes dispečeru streikus.