Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

No Stīvena Sīgala par seksuālu uzmākšanos pieprasa miljonu

© Scanpix

Kārtējās nepatikšanās iedzīvojies pazīstamais aktieris Stīvens Sīgals. Viņu tiesā gatavojas sūdzēt paša palīdze, kura apgalvo, ka S. Sīgals pret viņu izturējies kā pret "seksa rotaļlietu", un par savām ciešanām nolēmusi prasīt apaļu miljonu dolāru lielu kompensāciju. Aktiera advokāti prasību nodēvējuši par smieklīgu un absurdu, norādot, ka bijusī palīdze, kas šajā amatā nostrādājusi pāris dienas, lietojusi narkotikas.

23 gadus vecā Keidena Nguijena, kas iesniegusi prasību, stāstījusi, ka pieteikusies darbā S. Sīgala producentu kompānijā februārī, kad atsaukusies reklāmizdevumā Craiglist ievietotam sludinājumam. Viņai piedāvāts izpildasistentes darbs, un sieviete domājusi, ka atradusi savu sapņu darbu, vēsta AFP, atsaucoties uz tiesai sagatavoto prasību.

Pēc jaunās darbinieces

S. Sīgals uz Losandželosu ieradies ar privāto lidmašīnu un jau pirmajā tikšanās reizē bez aplinkiem paziņojis: "Es esmu ģimenes cilvēks, dzīvoju kopā ar sievu, taču man šķiet, ka viņu neuztrauks, ja tu kļūsi par manu mīļāko", sacīts prasībā. Taču tas bijis tikai sākums – pēc ierašanās Ņūorleānā, kur dzīvo S. Sīgals, K. Nguijena konstatējusi, ka viņas jaunajam darbam nav nekāda sakara ar palīga jeb asistenta pienākumu pildīšanu. Piecu dienu laikā S. Sīgals viņai vismaz trīs reizes seksuāli uzmācies, piemēram, jau pirmajā vakarā viņš pieprasījis masāžu. Prasībā norādīts, ka aktiera mājā šāda izturēšanās bijusi ierasta – S. Sīgalam bijušas arī divas krievu izcelsmes mājkalpotājas, kuru pienākums bijis sava bosa seksuālās iegribas apmierināt 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā, sacīts CNN rīcībā esošajā prasībā.

Uz K. Nguijenas iebildumiem, ka viņa pieņemta darbā par palīdzi, nevis seksa rotaļlietu, aktieris reaģējis ar aicinājumu viņai nomierināties un "kaut ko pamēģināt nākamajā vakarā". Ilgi šādu dzīvi jaunā sieviete neesot izturējusi un 28. februārī izsaukusi taksometru, lai dotos uz lidostu. S. Sīgals mēģinājis viņu apturēt, un K. Nguijenai nācies viņa mājā pamest personīgās mantas – drēbes, automašīnas atslēgas, klēpja datoru un kosmētiku simtiem dolāru vērtībā, sacīts prasībā. Tajā arī piebilsts, ka vēlāk viņa savu īpašumu mēģinājusi atgūt, taču S. Sīgala kompānijas pārstāvji uzstājuši, ka tas ir iespējams tikai gadījumā, ja viņa parakstīs dokumentu, apņemoties nesūdzēt aktieri tiesā par seksuālu vardarbību. Skaidrojot, kādēļ viņa nav vērsusies pēc palīdzības vietējā policijā, K. Nguijena stāstījusi, ka viņa pabijusi filmēšanas laukumā un redzējusi, ka S. Sīgalam ir lieliskas attiecības ar policijas vadību.

S. Sīgala nolīgtais advokāts Mārtijs Singers apsūdzības nodēvējis par safabricētām, smieklīgām un absurdām, apgalvojot, ka bijusī palīdze atlaista no darba par narkotiku lietošanu. Jāpiebilst, ka K. Nguijena pietaupījusi kādu trumpi tiesai – viņa apgalvojusi, ka aktierim uzbudinātā stāvoklī esot kāda fizioloģiska īpatnība, kuru viņa ir gatava sīki un smalki aprakstīt. Ja lieta patiešām nonāks līdz tiesai, būs interesanti.