Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedri neizpratnē: Tramps uzrunā pieminējis neeksistējošu teroraktu Zviedrijā

© scanpix

Sestdienas vakarā lielu pasaules un jo īpaši Zviedrijas iedzīvotāju rezonansi izsauca ASV prezidenta Donalda Trampa veiktā uzruna, kurā viņš vērsis uzmanību uz teroraktu, kurš it kā piektdien noticis Zviedrijā, vēsta BBC.

Tramps savā uzrunā teicis: "Jūs tikai paskatieties, kas notiek Vācijā, paskatieties, kas vakar notika Zviedrijā. Zviedrijā, kurš to būtu iedomājies. Zviedrijā! Viņi saskaras ar tādām problēmām, par kurām neviens nenoticēja, ka tādas ir iespējamas."Zviedrijas iedzīvotāji un uzreiz pēc runas videomateriāla parādīšanās publiskajā telpā pauda, ka nesaprot par kādu incidentu ASV prezidents runā.

Vairāki no ārzemēs dzīvojošajiem zviedriem mikroblogošanas vietnē twitter satraucās un vaicāja pārējiem, vai tiešām Zviedrijā iepriekšējā dienā ir noticis kāds nelāgs incidents. Tomēr informācijas par šādu incidentu nav, jo tāds nekad nav noticis.

Telekanāls "Fox News" spriež, ka iespējams D. Tramps ir atsaucies uz dokumentālo filmu par vardarbību pret bēgļiem Zviedrijā, kura tika translēta piektdienas vakarā. Tiek vēstīts, ka "Fox News" ir viens no iecienītākajiem ASV prezidenta televīzijas kanāliem.