Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

UZBRUKUMS VĀCIJĀ: Aizturēts iespējamais Amri līdzzinātājs

© SCANPIX

Nīderlandes policija cenšas noskaidrot, vai Berlīnes slaktiņa rīkotājs Aniss Amri pēc pagājušajā nedēļā veiktā uzbrukuma pametis Vāciju un ieradies Nīderlandē.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka Nīderlandes policija jau uzreiz pēc tam, kad tapa skaidrs, ka uzbrukumu veicis Amri norādījusi, ka viņš, iespējams, pabijis Nīderlandē. Tikai vēlāk likusargi paskaidrojuši, ka nav pārliecināti, vai informācija atbilst patiesībai un turpina izmeklēšanu.

Francijas un Itālijas mediji pēc Amri nogalināšanas Milānā ziņoja, ka viņa mugursomā atrasta Nīderlandes sakaru operatora karte.

Šodien Vācijas prokuratūra arī informējusi, ka saistībā ar notikušo teroraktu aizturēts kāds 40 gadus vecs vīrietis. Vīrieša telefona numurs bija atrodams uzbrucēja tālrunī. Pārmeklēta arī 40 gadus vecā tunisieša mājvieta un darba vieta. Rīt tiks paziņots lēmums par to, vai aizturētajam tiks uzrādītas apsūdzības.

Jau informējām, ka pagājušajā pirmdienā Aniss Amri ar kravas auto ietriecās pārpildītā Ziemassvētku tirdziņā Berlīnes austrumos. 12 cilvēki tika nogalināti, bet vēl 49 ievainoti. Uzbrucējs pēc notikušā pameta valsti un pēc vairākām dienām tika nogalināts apšaudes laikā Milānā.