Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas uzbrukumā vainotā Amri ģimene nāk klajā ar paziņojumu

© SCANPIX

Vācijas policijai joprojām nav izdevies atrasts tunisiešu izcelsmes vīrieti Anisu Amri, kurš tiek vainots par Berlīnes tirdziņā notikušo uzbrukumu. Tikmēr viņa ģimene ar mediju starpniecību nākusi klajā ar paziņojumu.

"The Local" vēsta, ka Amri brālis paziņojis, ka ja atklāsies, ka Anis tiešām ir pastrādājis šo briesmīgo noziegumu, viņš ir kauns un negods visai ģimenei. Tāpat brāļi norādījuši, ka Aniss ģimeni pameta 2011.gadā, kad devās labākas dzīves meklējumos uz Itāliju. Tieši viņš ir jaunākais bērns deviņu bērnu ģimenē. Zināms, ka ģimene dzīvojusi sliktos sociālajos apstākļos, bērnu vecāki bija šķīrušies.

Brāļi medijiem pastāstījuši, ka Aniss ļoti vēlējies uzlabot ģimenes finanšu situāciju. Tomēr ikdienā viņš uzvedies kā pusaudzis- nav gājis uz lūgšanām, tā vietā apmeklējis ballītes un dzēris.

2015.gadā, kad viņš nonācis Vācijā savai ģimenei viņš atsūtījis ziņu, ka vēlas doties atpakaļ uz Tunisiju. 10 dienas pirms uzbrukuma Amri ģimenei paziņojis, ka tic, ka Dievs darīs visu, lai jau janvārī Aniss būtu mājās.