Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ņujorkas laikraksts publicējis apjomīgu rakstu par Nilu Ušakovu

© f64

ASV laikraksts "New York Times" veltījis apjomīgu rakstu Rīgas mēram Nilam Ušakovam, skaidrojot Latvijas etnisko sadalījumu, un grūtībām integrācijas procesā.

Laikraksts plaši apraksta Ušakova personīgo dzīvi un karjeras izaugsmi, kā arī apjomīgi skaidro situāciju ar Latvijas krievvalodīgo kopienu.

"New York Times" arī norāda, ka Ušakova vadītās partijas "Saskaņa" nākotnei svarīga ir pietiekoši lielas latviešu vēlētāju daļas piesaiste.

"Mēs nerunājam par etniskiem jautājumiem. Es uzskatu, ka ilgtermiņā mūsu pilsētas un mūsu valsts politika ir jābalsta uz ideoloģiskām vērtībām, nevis etnisko piederību," sacīja Ušakovs.

Kaut arī vairums "Saskaņas" vēlētāju vēl joprojām ir krievu tautības, pieaug arī partijas latviešu atbalstītāju skaits, sacīja Ušakovs, norādot, ka pēdējās pašvaldības vēlēšanās 20% no vēlētājiem, kas atdeva balsis par "Saskaņu", bija latvieši.

Laikraksts norāda, ka, neskatoties uz integrācijas problēmām, ikdienas dzīvē starp latviešiem un krievvalodīgajiem nav nekādu atklātu konfliktu, "liekot jautāt, vai šo šķelšanos neuztur politiskā kārta".

"Mēs pašlaik piedzīvojam pilnīgas pārmaiņas kā valsts, kas ir daudzvalodīga un multietniska, un vienlaikus notiek diskusijas par ļoti nopietniem vēsturiskiem jautājumiem. Tas ir sarežģīti," atzina Ušakovs.