Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

Idejas: Ko dāvināt īstiem mobilo tehnoloģiju faniem

© EPA/ SCANPIX

Ne tikai praktiskas, bet arī iepriecinošas – tā var raksturot ikdienā lietojamas un pārdomātas dāvanas. "Samsung" apkopoja idejas dāvanām, ko šogad pasniegt tiem cilvēkiem, kam rokās vienmēr telefons – īstiem mobilo tehnoloģiju faniem – lai šo telefonu iespējas padarītu plašākās vai atgādinātu dāvinātāju šķietami sīkos ikdienas darbos un notikumos.

Mūzikas mīļotāji noteikti novērtēs iespēju telefonam pievienot skaļruni, kas nodrošinās labāko skaņas kvalitāti.

Lai dāvanas saņēmējs īpaši atceras dāvanu, vērts padomāt arī par tās personalizēšanu. Iespējas ir plašas - piemēram, iegādāties telefona vāciņu, ko iespējams apgleznot. Dāvinātājs to var izdarīt pats, vai arī uzdāvināt šādu komplektu draugam, lai viņš radītu pats savu mākslas darbu. Ņemot par iedvesmu padomus internetā, var pagatavot kādu aksesuāru, piemēram, telefona turētāju, tā padarot dāvanu unikālu.

Ar dāvanu var arī parūpēties, ka draugs vienmēr ir sazvanāms. Vienkāršākais veids - uzdāvināt papildu akumulatoru, kas ir jaudīgs un pārnēsājams, ātrs lādētājs.

Radošāka un neparastāka izvēle būs uzdāvināt telefona vāciņu, kas var veikt arī uzlādi - telefonu tikmēr var turpināt lietot kā parasti, pat uzņemot foto un klausoties mūziku. Šobrīd dažādos interneta veikalos pieejami arī rezerves akumulatori ar neparastiem dizainiem, piemēram - vienradža formā.

Samsung šogad aicina selfijus aizstāt ar giftijiem - iemūžinot kopā būšanas mirkli, pasniedzot vai saņemot īpašas dāvanas. Bet draugam, kurš biežāk redzams selfijos, var izvēlēties aksesuārus, kas palīdzēs tiem kļūt interesantākiem, lai pēc tam kopīgi publicētu arī kādu izcilu #giftiju. Tam var noderēt izgaismoti telefona vāciņi, kas ļauj uzņemt vēl kvalitatīvāku bildi pie nepietiekama apgaismojuma. Pavisam ekstravaganta dāvana būtu "selfiju drons" - neliela, lidojoša ierīce, kura uzņemtos attēlus uzreiz pārsūta uz mobilo ierīci. Var radīt arī īpašu selfiju albumu - izdomā nosaukumu, ieraksti to pirmajā albuma lapā, pievieno speciālus stūrīšus, lai fotogrāfijas var ievietot dažādos izmēros un dāvana gatava.