Piektdiena, 15.decembris
Māja | 7.decembris, 19:50
Mar­ga­ri­ta GU­SE­VA

RECEPTE: Mandeles šokolādē

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

50 g cukura

1 ēdamkarote auksta ūdens

150 g mandeļu

75 g kausējamās šokolādes

4 tējkarotes kakao pulvera

4 tējkarotes pūdercukura

PAGATAVOŠANA:

  1. Pannā vai katliņā ieber cukuru un ielej ēdamkaroti auksta ūdens. Cukuru maisot uz plīts izkausē (sākumā tas var sakust gabalos - nekas, pēc brīža kļūs šķidrs un brūngans).
  2. Trauku noņem no uguns un cukurā iemaisa mandeles. Sākumā tās saķeps vienā lielā kamolā, bet, cukuram pakūstot, atdalīsies.
  3. Karamelizētās mandeles izliek uz cepamā papīra, citu no citas atdala un atdzesē.
  4. Karstā ūdens peldē izkausē glazēšanai paredzēto šokolādi. Mandeles iemaisa šokolādē, tad izklāj uz cepamā papīra un labi atdzesē.
  5. Atdzisušas mandeles vispirms apvārta pūdercukurā, tad kakao pulverī.