\\Māja
RECEPTE: Cūkgaļas kotletes ar zirnīšu sautējumu
 
©F64

Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

500 g cūkgaļas vai 250 g cūkgaļas un 250 g liellopu gaļas

3 olas

2-3 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles

2 nelieli, sīki sagriezti sīpoli

sāls, ķimenes un pipari pēc garšas

puse paciņa krējuma

eļļa cepšanai

Pagatavošana:

malto gaļu rūpīgi samīca ar olām, baltmaizi, sīpoliem, krējumu un garšvielām. Ar mitrām rokām izveidotas kotletītes karstā eļļā cep zeltaini brūnas.

Zirnīšu sautējums

Sastāvdaļas:

1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu

2 sīki sagriezti sīpoli

100 ml gaļas buljona

2 gabaliņos sagriezti burkāni

1 ēdamkarote miltu

puse citrona sulas

puse paciņas sviesta cepšanai

sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

sakarsētā sviestā maisot apcep sīpolus. Pieliek burkānus un turpina 5 minūtes sautēt. Uzkaisa miltus un garšvielas. Iemaisa buljonu un zem vāka sautē vēl dažas minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un krējumu. Iespiež citrona sulu un ļauj sautējumam uzmest burbuli.