Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Māja

VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

2.lapa

Ba­ra­vi­kas že­le­jā

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

ba­ra­vi­kas
to­mā­ti
smar­žī­gie pi­pa­ri
ķip­lo­ki
mel­nie pi­pa­ri
lau­ru la­pas
sāls
eti­ķis
cu­kurs
že­la­tīns

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ba­ra­vi­kas no­tī­ra, sa­griež skais­tos ga­ba­li­ņos, iz­vā­ra. Ga­ta­vās ba­ra­vi­kas ap­lej ar auk­stu ūde­ni, no­ska­lo, no­te­ci­na. To­mā­tus pēc iz­vē­les sa­griež šķē­lēs vai iz­man­to ve­se­lus ķir­što­mā­ti­ņus. Ķip­lo­kus no­tī­ra.

Pus­lit­ra bur­kā liek 3 dai­vi­ņas ķip­lo­ka, piec­us mel­no pi­pa­ru grau­dus, di­vus smar­žī­gos pi­pa­rus, lau­ru la­pu. Bur­kās skais­ti kār­to to­mā­tus un ba­ra­vi­kas. Ja vē­las, var kon­ser­vēt ti­kai ba­ra­vi­kas vai iz­man­tot to­mā­tus, sī­po­lus un gur­ķus.

Kat­rā bur­kā ie­ber 2 tēj­ka­ro­tes že­la­tī­na (ja tas ir smalks, nav ar lie­liem grau­diem, bet rup­jā­ku že­la­tī­nu uz­brie­di­na; iz­man­to tik, cik rak­stīts in­struk­ci­jā uz pa­ci­ņas, un iz­šķī­di­na ma­ri­nā­dē), 3 tēj­ka­ro­tes eti­ķa. Uz­vā­ra ūde­ni - uz četr­ām pus­lit­ra bur­ci­ņām ne­pie­cie­šams viens litrs ūdens. Uz lit­ru ūdens liek ēdam­ka­ro­ti sāls un di­vas ēdam­ka­ro­tes cu­ku­ra. Uz­vā­ra, kad sāls un cu­kurs iz­šķīst, tad pār­lej sē­nēm.

Bur­kām uz­liek vā­kus, bet ne­aiz­griež, liek ūde­nī, pas­te­ri­zē 25 mi­nū­tes, bet tā, lai tem­pe­ra­tū­ra bur­kās ne­pār­sniedz 80 grā­dus. Tad bur­kas aiz­vā­ko, pa­tur ot­rā­di - uz vā­kiem - 10 mi­nū­tes, tad at­dze­sē, tur vē­su­mā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā