Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Māja

NOSKAIDRO: Latvijas iedzīvotāju iecienītākie produkti saldēšanai

© SCANPIX

Lielākais vairums jeb 85% Latvijas iedzīvotāju saldē produktus ziemai - noskaidrots Samsung un GfK veiktajā pētījumā. Par mums tikai nedaudz aktīvāki (89%) ziemas krājumu veidotāji ir igauņi.

Ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles - tos par saviem top ziemas krājumiem nosaukuši vairāk nekā puse aptaujāto (53%). Tām seko sēnes (38%) un upenes (31%). Arī citas vasaras ogas - mellenes, avenes, dzērvenes un ķirši - nereti tiek lasītas un gādātas, lai nonāktu tieši saldētavā. No garšaugiem Latvijas iedzīvotāji iecienījuši arī saldētus pētersīļus un lociņus.

SCANPIX

Latvijas mājsaimniecībās par ziemas vitamīnu krājumiem vairāk rūpējas sievietes (89%). Visbiežāk produktus ziemai saldē iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem. Tie ierasti ir laukos dzīvojošie cilvēki, visvairāk - zemgalieši.

Jūlijā un augustā rit ne tikai aktīva sezonālo produktu sagatavošana ziemas sezonai - šajos mēnešos vērojams arī vislielākais pieprasījums pēc ledusskapjiem Latvijā un Baltijas valstīs. To tirdzniecības apjoms vairāk nekā divas reizes pārsniedz ziemas mēnešos pārdoto iekārtu skaitu.