Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Burgeri labākajās latviešu tradīcijās

© Publicitātes foto

3.lapa

DUBULTAIS BURGERS AR DZĒRVENĒM UZ SALDSKĀBĀS MAIZES

Sastāvdaļas (4 porcijām)

4 saldskābās maizes šķēles, pārgrieztas uz pusēm

“Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes

4 Latvijas siera šķēles

1 tomāts

salātu lapas

8 bekona šķēles

8 ēdamk. dzērveņu ievārījuma

*8 ēdamk. skābēto kāpostu

Mērcei:

3 ēdamk. skābā krējuma

4 ēdamk. bezpiedevu jogurta

1 tējk. mārrutku

2 ēdamk. marinādes (no gurķiem vai citas)

1 ēdamk. citrona sulas

sāls pēc garšas

Publicitātes foto

Pagatavošana

1) Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.

2) Grillē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm. Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst. Aprauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.

3) Apgrauzdē maizīti uz grilla vai tosterī.

4) Uz apakšējās maizītes liec mērci. Pa virsu liec salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles. Tad liec dubulto burgerkotletīti un uz tās - pa vienai ēdamk. dzērveņu ievārījuma. Pa virsu liec pa bekona šķēlei. Pēc vēlmes liec burgerim arī pa ēdamk. skābēto kāpostu.

4) Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un baudi latviskās notis šajā gardajā ēdienā!