Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Māja

Gardas receptes Valentīndienas svētkiem

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

3.lapa

Šokolādes kūka "Gateau au chocolat"

Gateau au chocolat tulkojumā no franču valodas nozīmē "vienkārši šokolādes kūka". Tomēr šis deserts nebūt nav vienkāršs - tā ir krēmīga, izcila kūka ar kraukšķīgu garozu un maigu pildījumu, kas pats kūst uz mēles. Šī kūka neatstās vienaldzīgus pat tos, kam šokolāde negaršo. Turklāt kūka ir ļoti vienkārši pagatavojama - recepte būs pa spēkam pat iesācējam!

Sastāvdaļas (nelielai kūkai, droši var dubultot)

120 g melnās šokolādes (vismaz 70% kakao)

100 g sviesta

2 olas

80 g cukura (receptē izmantots brūnais cukurs, bet to var aizstāt arī ar citiem)

40 g miltu

Pagatavošana

Ūdens peldē izkausē melno šokolādi un sviestu, maisot pievieno cukuru un olas, tās ātri iemaisot šokolādes masā, pieber izsijātus miltus, labi samaisa. Liek masu ietaukotā cepamtraukā un cep 180°C aptuveni 15-20 min (cepeškrāsni iepriekš jāsakarsē). Kūku svarīgi nepārcept, lai iekšpusē tā paliktu mīksta.

Šokolādes kūku var pasniegt karstu, papildinot ar putukrējumu vai saldējumu, taču to var ēst arī aukstu - šis deserts jebkurā gadījumā sniegs neaizmirstamu garšas baudījumu!