Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja

MĀJAS PĀRVĒRTĪBAS: Vasarā – gaisīgāks matu griezums

Pirms pārvērtībām © F64

Ieva (52 gadi), nākot uz pārvērtībām, visvairāk vēlējās uzzināt stilistes un make-up speciālistes ieteikumus.

«Ierastais matu sakārtojums arī ir apnicis. Tagad, vasarā, vēlos ko citu, gaisīgāku,» atzīst Ieva. Viņa galvenokārt izvēlas tumšu matu krāsu - sarkanīgu vai brūnganu. Pirms desmit gadiem bija nokrāsotas blondas šķipsnas, bet no tām ātri atbrīvojusies. Griezums izvēlēts īss, nedaudz mainot nianses. «Mana friziere joko, ka esmu neizdevīga kliente, jo mati lēnām aug, tāpēc bieži pie friziera nav jādodas. Pirms tam frizierus esmu mainījusi, bet tagad esmu atradusi savējo.» Ikdienā izvēlas bikses, lai būtu ērti pārvietoties, bet, ja jādodas uz svinīgu pasākumu, piemēram, teātri, tad uzvelk kleitu vai svārkus. Garderobē vismazāk ir apģērba melnā krāsā. Patīk košas krāsas, arī daudzkrāsains apģērbs, tagad iepaticies pelēkais tonis. «Apģērbu ir grūti nopirkt. Ja ieraugu kaut ko skaistu, uzvelku mugurā, bet tad saprotu, ka man īsti nepiestāv, un tad ir apjukums.» Kolekcijā ir rotaslietas, taču tās tāpat kā šalles pieskaņo svinīgiem gadījumiem. Dekoratīvo kosmētiku nelieto, izvēlas tikai lūpu krāsu.

Ieva atzīst, ka jebkura sieviete ir pelnījusi sevi palutināt, piedaloties pārvērtībās. «Tagad apzinos, ko nozīmē būt modelei un kā notiek fotosesija,» saka Ieva. Viņa šajā pasākumā sajutusi klikšķi, lai sievišķīgās pārvērtības turpinātu.

***

Daiļuma studijas Estra friziere Anna Treija nolēma mainīt Ievas violetajiem matiem toni, nokrāsojot tos tumšā bordo krāsā. Krāsojums papildināts ar rudām šķipsnām. Griezums veidots nedaudz asimetrisks, kuplumu akcentējot pakauša augšējā daļā. Griezums ļauj matus veidot atbilstoši situācijai.

Ieteikumi:

• Var nokrāsot matus riekstu krāsā.

• Var audzēt garākus matus un izvēlēties karē griezumu.

Daiļuma studijas Estra nagu kopšanas speciāliste Ilona Pipare veica Ievai klasisko manikīru un nolakoja tos ar gēla laku bēši rozā tonī ar perlamutra spīdumu.

Ieteikums:

• Var izvēlēties spilgtu toni nagiem.

Daiļuma studijas Estra vizāžiste, nagu kopšanas speciāliste, stiliste Eva Strautmale veidoja Ievai grimu, izmantojot minerālo pūderi un acu ēnas dabīgos toņos. Ievai veikta uzacu korekcija un tās ietonētas. Izvēlēts vaigu sārtums persiku tonī, bet lūpām - aveņu tonis.

Ieteikumi:

• Regulāri veikt uzacu korekciju, lai acu skatiens būtu izteiksmīgāks.

• Izmantot ūdensnoturīgo skropstu tušu.

Stiliste Laura Jansone izvēlējās Ievai džinsa bikses, kas pagarina augumu, un ādas jaku ikdienas gaitām, ko papildina apavi ar spicu purngalu un papēdi. «Ādas jaka piešķir tēlam nelielu agresiju, dinamiku un uzdrošināšanos. Tā var būt katras sievietes garderobē pie džinsiem, klasiskas kleitas vai bikškostīma,» iesaka stiliste. Pašlaik aktuālo trapecveida kleitu papildina kurpes sinepju tonī un žaketveida mētelis. Lietišķs, elegants tēls, vienlaikus arī praktisks, veidots ar sarkanajām biksēm, topu un žaketi ar V veida apkakli, kas pagarina Ievas augumu.

Ieteikumi:

• Uzdrošināties! Eksperimentēt! Smaidīt!

• Izvēlēties apavus ar smailiem purngaliem un papēžiem.

• Izvēlēties žaketes līdz gurnu līnijai, akcentējot kāju līniju, kas vizuāli pagarina augumu.