Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja

TEHNOLOĢIJAS: Ērtākai ceļošanai

© Publicitātes foto

Visiem tiem, kas vēl gatavojas izbraukt vai tikai plāno doties ceļā, Māja piedāvā 7 mobilās aplikācijas, kas aizvietos papīra kartes un ilgstošu informācijas meklēšanu internetā un kļūs par neaizvietojamu palīgu veiksmīgai organizēšanai un laba laika pavadīšanai.

Galileo. Vektorkaršu aplikācija, kas ļauj mājās ielādēt to valstu kartes, kuras apmeklēsi, kā arī ievadīt interesējošos punktus, lai pēc tam būtu viegli atrast gan viesnīcu, gan apskates objektus. Kartes aizņem maz vietas un ļoti labi izskatās. Tāpat Galileo atļauj ierakstīt savu pārvietošanās maršrutu, kas palīdz gan labāk orientēties, gan vēlāk izpētīt, kuri rajoni izstaigāti.

Tripit. Šī programma pārvalda visas rezervācijas vienuviet. Vēl mājās esot, atliek pārsūtīt viesnīcu, automašīnu, avio un citus rezervāciju epastus uz Tripit doto adresi, un tās automātiski tiks iegrāmatotas loģiskā secībā. Atliek atvērt Tripit aplikāciju, lai redzētu, kura viesnīca šodien rezervēta, vai jau samaksāts, vai bija iekļautas brokastis, cikos rīt lidojums utt.

Skyscanner. Vietnē iespējams atrast labākos un lētākos avioreisus no vairāk nekā 100 lidojumu kompānijām, tostarp airBaltic, Rynair un Wizz Air, kā arī viegli pārskatīt savienotos lidojumus, lai atrastu sev piemērotāko. Lietotnē iespējams ērti izraudzīties arī izdevīgākos viesnīcas apartamentus un īres automašīnas.

HolidayPirates noderēs tiem, kas atvaļinājumu steidz plānot pēdējā brīdī. Aplikācija sniedz iespēju iegādāties pilna servisa ceļojumu piedāvājumus, viesnīcu numuriņus u.c. tūrisma pakalpojumus par izdevīgām cenām. Kā izlidošanas vietas piedāvā tikai Eiropas lielākās lidostas.

Touristeye kalpos kā universālais kabatas ceļvedis populārākajām apskates un izklaides vietām. Tā īpaši patiks tiem, kas ceļojumus neplāno un ļaujas mirkļa iespaidiem, jo apskates un izklaides vietas tiek piedāvātas, balstoties uz konkrēto atrašanās punktu. Atvaļinājuma plānošanai noderēs arī viena no pasaulē novērtētākajām lietotnēm TripAdvisor, kurā var izlasīt citu viesu atsauksmes par viesnīcām.

Hotel Tonight. Ja ceļojuma plānos gadījušies neparedzēti apstākļi, ar aplikācijas palīdzību varēsi atrast sev pēdējā brīža naktsmājas kādā no tuvējām viesnīcām. Tāpat var noderēt arī booking.com vai laterooms.com. Savukārt, ja dod priekšroku dzīvošanai privātos apartamentos, noderēs vietnes Airbnb aplikācija, kurā vietējie cilvēki piedāvā īrēt savus mājokļus.

HERE maps. Šī bezmaksas aplikācija ir lieliska alternatīva populārajam Waze, jo nodrošina iespēju lietot ne tikai online, bet arī vairāk nekā 100 valstu kartes bezsaistē. Bezsaistes režīms ļaus ceļot, neuztraucoties par datu patēriņu vai mobilā tīkla pieejamību kādā kalnu ielejā. Lietotne nodrošina arī navigāciju, ja pārvietojies kājām vai sabiedrisko transportu.

Konsultēja IT speciālists un ceļotājs Normunds Rustanovičs