Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šodien un rīt Rīgā darbosies "puteņa biļetes"

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Rīgas dome informē, ka pamatojoties un sinoptiķu prognozēm, autovadītāji Rīgā sākot no šodienas var izmantot tās saucamās "puteņa biļetes".

"Tikko no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra saņēmām jaunu brīdinājumu - laika prognoze strauji mainījusies uz slikto pusi. Tuvāko stundu laikā Rīgā uzsnigs vēl 16 centimetri sniega. No rīta jau uzsniga 9 centimetri. Tāpēc Rīgā no šodienas (03.01.2017.) no 13.00 un visu rītdienu (04.01.2017) darbosies puteņa biļetes," vēsta Rīgas mēra Nila Ušakova ieraksta Facebook.

Rīgas mērs lūdz autovadītājus bez īpašas vajadzības šodien un rīt neizmantot savas automašīnas: "Pārsēdēties sabiedriskajā transportā. Skaidrs, ka tie, kas uz darbu devās ar auto, arī mājās dosies ar savu transportu. Bet, ja ir iespējams šodien un īpaši rīt iztikt bez automašīnas - tas ļoti palīdzēs notīrīt sniegu.
Ņemiet vērā svarīgu apstākli: kad ielās ir sastrēgumi - arī sniega tīrītāju tehnika kopā ar visiem pārējiem stāv šajos sastrēgumos."

Lai autovadītāji varētu Rīgas sabiedrisko transportu izmantot bez maksas, nepieciešamības gadījumā sabiedriskā transporta kontrolei jāuzrāda transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība, kas jāuzrāda tikai kontroles laikā.