Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgas satiksmi nesatrauc kontroles atmaskotāji no zaķiem.lv

© youtube.com

Stājoties spēkā jaunajiem un iespaidīgajiem sabiedriskā transporta tarifiem, tikusi izveidota mobilo telefonu aplikācija "zaķiem.lv", kurā var aplūkot un dalīties ar sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām. Lai noskaidrotu, kas par to sakāms pašai SIA „Rīgas satiksme”, portāls nra.lv sazinājās ar RS preses sekretāru Viktoru Zaķi.

„Maršrutus mēs plānojam un veidojam lielākoties balstoties uz e-talonu statistikas datiem un tieši tā arī izlemjam, kuru reisu samazināt, kuru nē. Ja cilvēki braucot neizmantos e-talonus, cietīs pati sabiedrība, jo mēs samazināsim un atcelsim reisus,” komentē V. Zaķis, kurš par jaunizveidoto aplikāciju „zaķiem.lv” un tās darbības mērķiem jau ir informēts. Aplikācijā ir iespēja pievienot kontrolieru atrašanās vietu pēc trīs kategorijām – parastā kontrole jeb kontrole, kas pārbauda biļetes; kontrole ar policiju; kā arī reids jeb kontrole, kurā tiek apturēti visi transporta līdzekļi.

Jautāts, vai RS ir noraizējusies, ka "zaķiem.lv" ar savu lozungu: „Kurš kuru kontrolēs? Mūc pats un palīdzi aizmukt citiem” apdraudēs un ietekmēs RS darbību, V. Zaķis ir noraidošs. „Mēs galu galā nodrošinām sabiedrisko pakalpojumu un nedzenamies pēc peļņas. Un vai tad mēs dzīvojam valstī, kur lielākā daļa cilvēku pakļausies nosodāmam un nelegālam aicinājumam?” viņš retoriski vaicā.

Tāpat arī vakar notikušais protests „Pret Rīgas domes cenu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā”, kurā Rīgas iedzīvotāji tika aicināti vienu dienu 1. februārī neizmantot sabiedrisko transportu, RS darbu neesot ietekmējis. "Precīzi e-talonu statistikas dati vēl pieejami nav, bet, balstoties uz mūsu veiktajiem novērojumiem, var teikt, ka vakar sabiedriskajā transportā cilvēku aktivitāte bija tieši tāda pati, kā citās svētdienās. Tas gan, iespējams, skaidrojums ir ar to, ka vēl līdz 2. martam spēkā ir iepriekš iegādātās biļetes par vecajām cenām,” spriež V. Zaķis.