Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domei neizdodas konkursā atrast Izglītības departamenta direktoru

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas domei nav izdevies konkursā atrast Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoru, līdz ar to visi trīs pēdējie konkursi uz Rīgas domes departamentu direktoru amatiem beigušies bez rezultāta.

Kā atzina Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, konkursa komisija vienojās par uzvarētu konkursā uz Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatu, taču pēc tam, kad par labāko atzītais pretendents veica sarunas ar domes frakcijām, tas atsaucis savu pieteikumu.

Situācijas risināšanai tiks rīkots jauns konkurss.

Kā ziņots, iepriekšējais departamenta direktors Māris Krastiņš atkāpās no amata šī gada 23.februārī, un pašlaik departamenta direktora pienākumus pilda Izglītības pārvaldes priekšnieks un departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis.

Bez rezultāta beigušies arī konkursi uz Mājokļu un vides departamenta direktora amatu un uz Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu.

Pašvaldības iestāžu vadītāji tiek izvēlēti atklātā konkursā. Pretendentus vērtēja īpaši izveidota atlases komisija, kurā darbojas gan pašvaldības speciālisti, gan valsts, nevalstiskā un privātā sektora eksperti.

Lai nodrošinātu atlases procesa caurspīdību, piesaistīts arī neatkarīgs novērotājs no biedrības "Sabiedrība par atklātību - "Delna"".

Konkursi tika izsludināti šī gada aprīlī.