Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Paralimpiskā sporta dienā aicina smelties iedvesmu aktīvākam dzīvesveidam

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Sestdien, 20.maijā jau 6. gadu risināsies Paralimpiskā sporta diena, kas cilvēkiem ar invaliditāti sniedz iedvesmu aktīvākam dzīvesveidam un atklāj jaunus talantus profesionālajam sportam. Pasākumā piedalīsies arī titulēti Latvijas Paralimpiskās valstsvienības sportisti, kas būs gatavi atklāt savu ceļu pretim uzvarām. Atklāšanas pasākumā Paralimpiskā sporta dienas dalībniekus sveiks labklājības ministrs Jānis Reirs.

Paralimpiskā sporta dienas mērķis ir veicināt paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistīt arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainīt sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām. Šo ideju jau septīto gadu Paralimpiskā komiteja attīsta sadarbībā ar banku Citadele, kas 2012. gadā uzsāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību “Tu esi. Tu vari.".

Paraolimpiskā sporta diena risināsies sestdien no plkst. 10:00 līdz 16:00 sporta centrā "Ķeizarmežs", Ezermalas ielā 30, Rīgā. Sportošanai visas dienas garumā pieteikušies vairāk nekā 400 dalībnieku no visas Latvijas. Mediju pārstāvjiem būs iespēja intervēt Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidenti Daigu Dadzīti, paralimpisko čempionu Aigaru Apini, paralimpisko lokšāvēju Ievu Melli un citus sportistus.

Paraolimpiskā sporta dienā sportotāji no visas Latvijas sacentīsies 10 paraolimpiskā sporta disciplīnās, tostarp būs iespēja startēt trijos komandu sporta veidos - boccia, sēdvolejbolā, un grīdas kērlingā. Individuāli Paralimpiskāssporta dienas dalībnieki varēs startēt septiņos sporta veidos - galda hokejā, šautriņu mešana, novusā, mehāniskajā airēšanā uz ergometriem Concept II, peldēšanā, pauerliftingā un galda tenisā.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Par muzikālo pavadījumu visas dienas garumā rūpēsies Riodeženeiro Paraolimpisko spēļu iejādes sportists Rihards Snikus, kurš turklāt ir arī profesionāls dīdžejs. Bet ritmiskus un aizraujošus priekšnesumus sniegs slavenais perkusionists Nils Īle.

Ar vērtīgām balvām sporta dienas dalībniekus sveiks Paralimpiskās sporta dienas atbalstītājs banka Citadele.

Paralimpisko sporta dienu, kas ir Latvijā lielākie tradicionālie paralimpiskās sportošanas svētki, rīko Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar banku Citadele un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.