Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

AKTĪVA ATPŪTA: 15 skaistākie velomaršruti Rīgā

3.lapa

Publicitātes foto

Jugla, Juglas mežs. Kur citur izbaudīt mežu un ezeru, ja ne Juglas apkaimē? Izpēti Strazdumuižas parku un noskaņām bagāto Zēlustes muižas kompleksu, kā arī Juglas meža takas. Lai neapmaldītos, izmanto GPS iespējas!

Apkārt Šmerļa mežam. Daļa maršruta tiek veikta pa Brīvības gatvi. Ja līdzšinējais ceļš ir bijis pārlieku nogurdinošs tiem, kas to mērojuši, piemēram, no Pārdaugavas, var iegriezties t/p “Alfa”, lai atspirdzinātos ar kādu dzērienu vai saldējumu, novietojot velosipēdu velo novietnē. Tuvojoties Juglai, pa Murjāņu ielu iebraucam ēnainajā, aizraujošajā Šmerļa mežā, kura takās nenomaldīties palīdzēs GPS.

Maskavas forštate. Šķietami īsais maršruts ir bagāts ar dažādiem parkiem un baznīcām. Viena brauciena laikā ir iespējams gan ieskatīties Maskavas forštates ikdienas dzīvē, gan aplūkot Aviācijas muzeju, aplūkot trīs dažādu konfesiju baznīcas un salīdzināt trīs parkus - Kluso parku, Miera dārzu un Maskavas dārzu.

Ķengaraga promenāde. Gleznains ceļš, kas ved gar pašu Daugavas krastu. No Dienvidu tilta var aizbraukt līdz Sarkanajam kvadrātam, uzkāpt Putnu tornī un pēc vēlēšanās doties vēl tālāk gar peldvietu uz Rumbulas pusi.

Rīgas centra parki un jūgendstils. Lielisks maršruts tiem, kas nevēlas nekur steigties un labprāt apstājas, lai izbaudītu Rīgas arhitektūras un vēstures pieminekļus. Vislabāk to izbaudīt laikā, kad uz ielām nav daudz cilvēku - piemēram, agrā vasaras rītā. Iesakām iepriekš iepazīties ar ievērojamām vietām un paņemt līdzi fotoaparātu!