Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgā sākas Starptautiskais masku tradīciju festivāls

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

No šodienas līdz 26.februārim Rīgā notiks XVIII Starptautiskais masku tradīciju festivāls, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Festivāla laikā būs iespēja satikt dažādus maskotos tēlus - viedos vecīšus, līksmos un asprātīgos čigānus, mistiskos miežvilkus, nevaldāmos pavasara dabas garus ķekatas un budēļus. Festivālā piedalīsies arī masku grupas no Lietuvas, Čehijas un Sjerraleones.

Festivāla pasākumi būs vērojami ne tikai pilsētas ielās un laukumos. Īpašus maskoto tēlu priekšnesumus būs iespējams vērot arī uz Rīgas Kongresu nama skatuves. Visi laipni aicināti.

Šodien plkst.17 Rīgas Kongresu namā notiks festivāla atklāšana, bet plkst.19 - Latvijas un ārvalstu masku grupu dižkoncerts. Rīt, 25.februārī, plkst.10 Katlakalnā, Vecumniekos, Mālpilī notiks novadu masku gājieni, bet plkst.18 - masku saiets un grupu izrādīšanās Ziemeļblāzmas Kultūras pilī un parkā

Svētdien,26.februārī, plkst.12 paredzēts lielais masku gājiens, kurš noritēs maršrutā Rātslaukums - Brīvības piemineklis - Vērmanes dārzs, kur vēlāk paredzēta Meteņa svinēšana un festivāla noslēgums.