Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sāksies sabiedriskā apspriešana par parka labiekārtošanas darbiem pie Nacionālā mākslas muzeja

Nacionālā muzeja rekonstrukcijas vizualizācija © publicitātes foto

No 22. jūlija līdz 4. augustam izsludināta sabiedriskā apspriešana Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkai pieguļošā parka labiekārtošanas risinājumiem. Parka labiekārtošana paredzēta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un piebūves projektēšanas ietvaros.

Projekta prezentācija notiks 25.jūlijā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 10A.

Pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumu sabiedriskai apspriešanai ir nodota 1 parastā bērza, 2 purva bērzu, 11 aso egļu, 1 platlapu liepas, 1 parastā ozola forma „Pendula”, 1 kalnu kļavas, 1 parastās kļavas, 3 rietumu tūju ciršanas iecere Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10A.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcijas projekta ietvaros pazemes zonā starp Jātnieku aleju un esošo muzeja ēku paredzēta jaunas, mūsdienīgas izstāžu zāles izbūve. Tādējādi respektēta esošās ēkas unikālā arhitektūra, tās reprezentācijas nozīme un kultūrvēsturiskā mantojuma nozīme. Teritorijas dienvidu pusē starp esošo muzeja ēku un Esplanādes Jātnieku aleju daļu, Elizabetes ielu un Mākslas akadēmijas ēku, virs jaunās piebūves paredzēts laukums. Zālieni gar Elizabetes ielu, kā arī blakus Muzeja ziemeļu un rietumu fasādēm un pie J.Rozentāla pieminekļa, tiks atjaunoti, ietverot muzeja ēkas un atsevišķu koku izgaismošanu. Kokus Krišjāņa Valdemāra ielas un Elizabetes ielu stūrī, kā arī Jātnieku aleju ir paredzēts vainagot, lai nodrošinātu izgaismojumu un vizuālu kontaktu ar laukumu.

Planšetes ar projekta vizuālo informāciju apskatāmas Rīgas domē, Rātslaukums 1, pirmā stāva vestibilā, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldē, Klientu apkalpošanas centrā un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkā.

Pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem virzīs jautājuma par koku ciršanu izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē