Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kad Rīgas mērs pēdējo reizi brauca ar sabiedrisko transportu? Uzzini, ko viņš atbildēja

© Flickr

"Bet brīvajā laikā to labprāt daru," TV24 raidījumā "Ziņu top - Rīga runā" saka Rīgas domes priekšsēdētājs ("Jaunā vienotība") Vilnis Ķirsis.

Atbildot uz raidījuma skatītāja jautājumu - kad Rīgas mērs pēdējo reizi pats ir pārvietojies ar sabiedrisko transportu virzienā uz Imantu vai Ķengaragu un vai pēc tā ir vēl motivācija aicināt iedzīvotājus pārsēsties no personīgās automašīnas uz sabiedrisko transportu, Ķirsis atbild, ka diezgan regulāri to darot.
"Skaidrs, ka mana darba ikdiena ir tik ļoti intensīva, ka ātri jāpārvietojas no vienas vietas uz otru, būtu grūti to izdarīt ar sabiedrisko transportu. Bet brīvajā laikā to labprāt daru," skaidro Ķirsis, piebilstot, ka, viņaprāt, sabiedriskais transports ir labs, lai gan ir vieta attīstībai, kas arī notiek, kā piemēru nosaucot biļešu reformu.
Mērs norāda, ka sabiedriskā transporta pasažieru skaits aug, tāpat arī ieņēmumi, kas ir pat lielāki nekā tad, ja biļešu cenas būtu augstākas. Aizvien populārākas kļūst QR kodu biļetes. Šovasar tiks pabeigti tramvaju maršrutu remonti, kas nozīmē, ka varēs palaist zemos tramvajus vairākās līnijās, piemēram, uz Iļģuciemu un Ķengaragu.