Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā piestājis 266 metrus garš konteinerkuģis - lielākais vēsturē

© Kaspars Krafts / F64

Rīgas ostā ir ieradies konteinerkuģis "MSC Martina V", kas ir lielākais konteinerkuģis, kāds jebkad ir apmeklējis Rīgu, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Kuģis ir 266 metrus garš un 37 metrus plats. Tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU vienību. Kuģa operators ir Šveicē bāzētā kompānija "Mediterranean Shipping Company", kura kontrolē apmēram 19,7% no pasaules konteinerkuģu flotes.

Rīgas brīvostas pārvaldē norāda, ka kuģis Rīgas ostā vispirms tika apkalpots pie SIA "Rīgas centrālais termināls" piestātnēm, bet patlaban tas pārtauvots pie SIA "Baltic Container Terminal", kur turpinās kuģa kraušanas darbi.

No Rīgas ostas konteinerkuģis trešdien dosies tālāk uz Havras ostu Francijā.

Patlaban konteinerpārvadājumus caur Rīgu veic sešas regulāro konteineru līnijas - "CMA CGM", "Maersk", "Mediterranean Shipping Company", "Sea Consortium Pte. Ltd Trading", "Unifeeder" un "Samskip Multimodal".

LETA jau vēstīja, ka konteinerizētās kravas pērn Rīgas ostā tika pārkrautas 5,108 miljonu tonnu apmērā, kas ir par 9,8% vairāk nekā 2022.gadā, veidojot 27,2% no kopumā ostā pārkrautajām kravām (2022.gadā - 19,8%).

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.