Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā uz ceturto termiņu plāno pārvēlēt līdzšinējo vadītāju

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti šodien Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja amatam atbalstīja līdzšinējo vadītāju Aivaru Krasnogolovu.

Krasnogolova kandidatūras apspriešanā galvenā vērība tika pievērsta iestādes darba uzlabošanas ieteikumiem.

Savukārt viņa vietnieces amatam konkursā izvēlēto kandidāti Inesi Bursevicu vairums komisijas deputātu neatbalstīja.

Bursevica ieguvusi juristes izglītību Baltijas Starptautiskajā akadēmijā un tagad apgūst psiholoģes specialitāti. Kopš 2021.gada maija viņa strādā par pašvaldību departamenta direktora vietnieci Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, pirms tam no 2016.gada bijusi dažādos amatos Valsts valodas centrā, bet no 2014.gada marta līdz 2016.gada janvārim bijusi tiesas sēžu sekretāre Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā.

Pēc deputātes Lindas Ozolas vārdiem, ņemot vērā ierobežoto speciālistu loku, pretendentu atlases konkursā tika vērtētas arī citas kvalitātes, ne vien izglītība. Atlasē secināts, ka vairumam kandidātu nepieciešams iziet bāriņtiesu darbinieku apmācības kursu. Viņa ieteica rosināt bāriņtiesas darbinieku pieteikšanos vadītāju amatiem.

Komitejas vadītājs Juris Radzevičs (GKR) pauda, ka kandidātei nav pieredzes un zināšanu bērnu tiesību aizsardzības jomā, un aicināja izskatīt pēc atlases komisijas piešķirto punktu skaita nākamo piemērotāko kandidātu šim amatam.

Savukārt Ieva Brante (NA/LRA) uzskata, ka no kandidātes nav sagaidījusi pārliecinošu atbildi, kādēļ viņa vēlas iegūt šo amatu un ko viņa vēlas panākt, strādājot šajā amatā.

Par Krasnogolova kandidatūru bāriņtiesas priekšsēdētāja amatam tiks balsots Rīgas domes sēdē, bet vietnieka amatam kandidāti tiks meklēti atkārtotā konkursā.

Kā vēstīts, Rīgas pašvaldība bija izsludinājusi konkursu uz Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja un vietnieka amatiem. Šo amatpersonu darba termiņš pēc ievēlēšanas ir pieci gadi un tas beidzas šā gada decembrī. Patlaban Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs ir Aivars Krasnogolovs, bet vietniece ir Inese Ērgle. Abas amatpersonas šos pienākumus pilda jau trešo termiņu - kopš 2008.gada.

"Bāriņtiesas darbs ietekmē daudzas ģimenes un jo īpaši - bērnu tiesību aizsardzību. Rīgas bāriņtiesai kā lielākajai Latvijā ir īpaši svarīgi piesaistīt augstākās raudzes profesionāļus, tāpēc labāko kandidātu atlasei aicinu konkursā pieteikties visus, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem," uzsver Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).

Likumā paredzēts, ka uz bāriņtiesas priekšsēdētāja, bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka un bāriņtiesas locekļu amata vietām jārīko atklāts konkurss.