Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bāriņtiesa komentē pārmetumus lietā par pazudušo māti un meitu

© MN

Rīgas bāriņtiesa ir realizējusi savu kompetenci pazudušās un nu atrastās mātes un meitas lietā atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Tā vēstulē Rīgas bāriņtiesai atzinusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, izvērtējot pieprasīto un saņemto informāciju no Rīgas bāriņtiesas un ievērojot Bāriņtiesu likumu, vēsta Ginta Subbota, Rīgas bāriņtiesas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Rīgas bāriņtiesa ir realizējusi savu kompetenci pazudušās un nu atrastās mātes un meitas lietā atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Tā vēstulē Rīgas bāriņtiesai atzinusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, izvērtējot pieprasīto un saņemto informāciju no Rīgas bāriņtiesas un ievērojot Bāriņtiesu likumu.

Š.g. 6.oktobrī Latvijas televīzijas ziņu raidījumā "Dienas ziņas", sabiedrisko mediju portālā lsm.lv un pēc tam citos medijos pārpublicētā sižetā "Deviņas dienas nevar atrast sievieti ar bērnu; vērtēs atbildīgās bāriņtiesas rīcību" izskanēja pārmetumi tieši vairākām bāriņtiesām, starp tām īpaši izceļot Rīgas bāriņtiesu, par, iespējams, neatbilstošu rīcību un arī plašākas informācijas par ģimeni nesniegšanu, un dodot nepamatotas norādes uz Rīgas bāriņtiesu kā par lietu atbildīgo iestādi.

Rīgas bāriņtiesa nesaskatīja iespēju atbildēt uz žurnālistes konkrētiem jautājumiem, neskarot personas vai personu tiesības uz datu aizsardzību, un kas varētu sniegt un palīdzēt sabiedrībai noskaidrot būtisku informāciju pazudušo atrašanai, un par to komentārs tika sniegts.

Rīgas bāriņtiesa ar vislielāko atbildību uzlūko tiesības uz vārda brīvību, esam vienmēr gatavi uzklausīt dažādus viedokļus un atbildēt uz neskaidriem jautājumiem, lai mediji varētu nodrošināt sabiedrību ar vispusīgu, patiesu un objektīvu informāciju, ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes (ES) 2016/19 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu brīvu apriti.