Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

AKTUĀLI. Naktīs ierobežos satiksmi Ģenerāļa Radziņa krastmalā

© Dmitrijs Suļžics/f64

No šodienas līdz 9.septembrim ielu asfaltēšanas darbu laikā, naktīs laikā plānots ierobežot satiksmi Ģenerāļa Radziņa krastmalā un ar to saistītajos krustojumos Rīgā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Darbi notiek Rīgas domes projekta "Rail Baltica" integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā ietvaros, kurā būtiskas pārmaiņas piedzīvojusi Centrālās stacijas un autoostas apkārtne.

Atkarībā no laikapstākļiem, asfaltēšanas darbi notiks secīgi Ģenerāļa Radziņa krastmalā no krustojuma ar 13.janvāra ielu līdz Turgeņeva ielai, tad turpināsies krastmalas posmā no Turgeņeva ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai un citviet.

Būvdarbi tika uzsākti februārī. Lai nodrošinātu drošu un ērtu satiksmi Centrālās stacijas apkārtnē, līdz gada beigām tiks pārbūvēti trīs krustojumi un izbūvēta mūsdienīga gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūra.

Projekta ietvaros tiek pārbūvēti vairāki krustojumi - Ģenerāļa Radziņa krastmalas, 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojums, Ģenerāļa Radziņa krastmalas un Turgeņeva ielas krustojums, Ģenerāļa Radziņa krastmalas un Puškina ielas krustojums. Papildus iepriekš minētajiem krustojumiem ir paredzēts pārbūvēt arī Timoteja un Turgeņeva ielu krustojumu un Gogoļa ielas un Gaiziņa ielas krustojumu.

Projekta sākotnējās izmaksas tiek lēsta 28 miljonu eiro apmērā.