Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No amata atstādinātais RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vaivods pašvaldības vadībai prasa pārtraukt pret viņu vērsto mobingu

© Gints Ivuškāns/F64

No amata atstādinātais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods pašvaldības vadībai prasa pārtraukt pret viņu vērsto mobingu un atļaut piekļuvi dokumentiem, lai varētu sniegt paskaidrojumus disciplinārlietā.

Vaivods aģentūru LETA informēja, ka ar Rīgas pilsētas izpilddirektora 16.jūnija rīkojumu "Par pārkāpumu konstatēšanu darbinieku rīcībā, paskaidrojumu pieprasīšanu un atstādināšanu no darba" viņš ir atstādināts no darba pienākumu veikšanas uz nezināmu laiku bez darba algas saglabāšanas un viņam uzdots līdz 22.jūnijam sniegt paskaidrojumus par rīkojumā minētajiem apstākļiem.

Visa informācija, dokumenti un saistošās instrukcijas, iekšējie noteikumi esot pieejami Elektroniskajā lietvedības informācijas sistēmā ELISS, taču piekļuve Vaivodam līdz ar atstādināšanu no amata esot bloķēta.

Bez piekļuves ELISS nevarot sagatavot motivētu, argumentētu, pārbaudītu paskaidrojumu, kur nu vēl pievienot pierādījumus. Līdz ar to tiekot radīti apstākļi, lai viņš nespētu iesniegt pamatotu paskaidrojumu, bez jebkādām atsaucēm uz konkrētiem dokumentiem.

Saistībā ar darba attiecību pārtraukšanu tikšot bloķēts arī Vaivodam piešķirtais darba mobilais telefons un būšot jānodod mobilā biroja tehnika, kas arī esot vajadzīga paskaidrojumu sniegšanai.

Vaivoda ieskatā, šāda rīcība apzināti pasliktina viņa tiesisko stāvokli un apliecina to, ka viņa paskaidrojuma satura objektivitāte pārbaudes veicējiem esot neinteresanta. Viņaprāt, šādas rīcības mērķis ir izslēgt Vaivodu no departamenta direktora amata konkursa pēdējās kārtas.

Savā vēstulē Rīgas domes vadībai, kuru Vaivods ir nosūtījis Rīgas mēram, viņa vietniekiem un izpilddirektoram, tiek norādīts uz vairākiem viņa tiesību aizskārumiem.

Kā ziņots, Rīgas domes frakcija "Jaunā vienotība" šodien aicināja Rīgas mēru nodrošināt objektīvu Vaivoda disciplinārlietas izmeklēšanu.

Taču Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) pagaidām nolēmis neveidot jaunu disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju.

Kā ziņots, balstoties uz trauksmes cēlāja ziņojumu no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas - departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonām tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana.

Pārbaudē secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu, līdz ar to neesot iespēju pārliecināties par to, vai darbi nav mākslīgi sadārdzināti.

Tāpat konstatēts, ka asfalta klāšanas darbu pasūtījumos konkrētos gadījumos piemēroti risinājumi, kas nav saimnieciski izdevīgākie.