Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Vaivods cer uz jaunā Rīgas domes departamenta vadītāja amatu

© Gints Ivuškāns/f64

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods sagaida konkursa uz Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata rezultātu pārskatīšanu.

Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata konkurss beidzās bez rezultāta. Viens no pretendentiem bija Vaivods, kurš uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināts no amata.

Pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, Vaivods no dalības konkursā tika izslēgts "reputācijas problēmu dēļ".

Kā šodien aģentūrai LETA atzina Vaivods, ņemot vērā, ka disciplinārlieta izbeigta bez rezultāta un viņš atjaunots amatā, viņaprāt, lēmums par konkursa izbeigšanu bez rezultāta ir jāpārskata. Sūdzību par konkursa rezultātiem viņš esot iesniedzis jau iepriekš un tagad gaida atbildi.

Kā ziņots, Rīgas dome nolēmusi Satiksmes departamentu pārveidot par Ārtelpas un mobilitātes departamentu. Jaunais departaments tiek veidots, lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pašvaldības iestāžu sadarbību satiksmes infrastruktūras objektu plānošanas, uzturēšanas, projektēšanas un būvniecības organizēšanā, kā arī novērstu institūciju funkciju pārklāšanos.

Departamentu plānots izveidot no septembra, apvienojot Satiksmes departamentu ar aģentūru "Rīgas gaisma".

Jaunajam departamentam pievienos arī Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi un Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi, kas pašlaik pakļautas Centrālajai administrācijai.

Uz jauno departamentu no Mājokļu un vides departamenta tiks pārceltas funkcijas saistībā ar ārtelpas objektu un elementu uzturēšanu.

Vienlaikus Satiksmes departaments nodos tā kompetencē esošos valsts pārvaldes uzdevumus saistībā ar satiksmes infrastruktūras stratēģisko plānošanu Pilsētas attīstības departamentam.

Reorganizācijas laikā plānots veikt reorganizējamo iestāžu personāla novērtēšanu, apzinot, kuriem darbiniekiem tiek nodrošinātas tiesības pāriet darbā uz citām Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādēm un ar kuriem ir izbeidzamas darba tiesiskās attiecības, kā arī nodrošināt atbilstošo lēmumu pieņemšanu.

Ar iestāžu reorganizāciju saistītos izdevumus plānots apmaksāt no attiecīgo iestāžu budžetā esošajiem līdzekļiem.

Par reorganizācijas īstenošanu atbildīgs Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Kā iepriekš tika skaidrots deputātiem, līdz ar reorganizāciju plānots risināt trūkstošo darbinieku problēmu. Šobrīd iecerēts Satiksmes departamentam piesaistīt 14 jaunus darbiniekus.