Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dolgopolovs nevēlētos būt Rīgas galva

© rd

No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) saraksta Rīgas domē ievēlētais partijas "Jaunais centrs" (JC) līderis Sergejs Dolgopolovs nevēloties būt Rīgas mērs.

"Es pateicos Dievam, ka neesmu Rīgas mērs, un pavisam nopietni. Veselība ir dārgāka," intervijā aģentūrai atzina Dolgopolovs, kurš pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām neoficiāli tika minēts kā Rīgas mēra amata kandidāts. "Un ticiet man, ka, neskatoties uz to, ka arī skaitījos mēra kandidāts, man nav nekādas greizsirdības. Man ir tiešām vēlme palīdzēt, cik ir manās spējās un manās iespējās."

Dolgopolovs, kurš patlaban ieņem nozīmīgo un ietekmīgo Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amatu, regulāri tiekoties ar divas reizes jaunāko Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC).

"Jā, mums ir tāda prakse, mēs tiekamies, un es izsaku savu viedokli, bet mēra atbildība ir mēra atbildība, un viņa tiesības ir ieklausīties vai neieklausīties. Bet šāda veida konsultācijas mums notiek, un reizēm mēs tiekamies divatā," norādīja Dolgopolovs.

LETA jau ziņoja, ka šovasar ievēlētajā Rīgas domē no SC saraksta visvairāk iekļuva Tautas saskaņas partijas (TSP) pārstāvji, kuru Rīgas mēra amata kandidāts bija Ušakovs.

Neoficiālās sarunās tika minēts, ka Rīgas mēra amata kandidatūra atkarīga no domē ievēlēto SC deputātu sastāva - cik daudz būs TSP pārstāvja Ušakova, cik - JC pārstāvja Dolgopolova atbalstītāju.

Oficiāli priekšvēlēšanu kampaņas laikā kā mēra amata kandidāts tika reklamēts Ušakovs, tomēr neoficiāli tika minēts arī Dolgopolovs.

LETA jau ziņoja, ka šomēnes JC kongress vienbalsīgi atbalstīja savas partijas reorganizāciju, saplūstot jaunā partijā ar SC ietilpstošo TSP un Sociāldemokrātisko partiju.