Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Staķis: Pirmais gads kopš varas pārņemšanas pašvaldībā ir pagājis lēni un darbietilpīgi

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Rīgas domē brīžiem radusies sajūta, ka laiks nedaudz bija apstājies, tāpēc pirmais gads kopš varas pārņemšanas pašvaldībā ir pagājis lēni un darbietilpīgi, sestdien partijas "Progresīvie" kongresā atzina Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP).

Staķis vērsa uzmanību, ka pagājis tikai gads kopš "Progresīvie" kopā ar Staķa pārstāvēto politisko spēku ir domes vadībā. Lai arī mēdz teikt, ka "gadi skrien vēja spārniem "domē gadi nekur neskrien un brīžiem rodas sajūta, ka domē laiks bija nedaudz apstājies.

Tāpēc pirmais gads ir pagājis lēni un darbietilpīgi, garās diskusijās, grūtos lēmumos apjomīgās reorganizācijās, lielās projektu iniciatīvās un arī grūtos kompromisos.

Lai arī par "Progresīvajiem" teikts, ka šī partija ir jauna un nepieredzējusi, patiesībā tā nav.

Tālākajā savā uzrunā Staķis slavēja konkrētus "Progresīvo" politiķus, kuri devuši lielu artavu pilsētas attīstībā.

Staķis vērsa uzmanību, ka viņa vadītās domes sasniegumi nav tikai viņa sasniegumi, bet tie ir kopējie sasniegumi. Rīgas mērs uzskata, ka "Progresīvo" komanda ir Latvijas politikas varoņi, tāpēc viņš novēlēja turpināt partijā piesaistīt ambiciozus cilvēkus.

Jau ziņots, ka šodien notiek partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzētas jaunas valdes vēlēšanas un programmas pamatprincipu apstiprināšana.

Uz partijas "Progresīvie" valdi pagaidām kandidē 20 pretendenti - Agnese Logina, Antoņina Ņenaševa, Atis Švinka, Lodziņš, Edgars Niedrītis, Edmunds Cepurītis, Ervins Labanovskis, Ieva Jirgensone, Igors Kļaviņš, Ilmārs Jargans, Inga Liepa-Meiere, Jana Simanovska, Justīne Panteļējeva, Laimons Timma, Leila Rasima, Mārtiņš Kossovičs, Miroslavs Kodis, Ričards Alans Miezītis, Selma Levrence un Viesturs Kleinbergs.

Pašreizējā valdē, kas tika ievēlēta 2019.gadā, strādā Ņenaševa, Cepurītis, Kossovičs, Labanovskis, Kleinbergs, Terēze Gruntmane, Dace Kavasa, Kļaviņš un Logina.

Plānots, ka jaunievēlētā valde izvirzīs partijas līdzpriekšsēdētāju kandidātus, par kuriem balsos kongress, kuram jāievēl divi līdzpriekšsēdētāji.

"Progresīvie" ir ārpusparlamenta partija, kura ir Rīgas domes koalīcijas sastāvā.