Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VIDEO: Piketā pieprasa reformas dzīvnieku aizsardzībā

© Ekrānšāviņš no video

Trešdien, 6.septembrī no plkst. 13.00 līdz 13.30 pie Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Rīgā, Peldu ielā 30 notika pikets, lai vērstu uzmanību uz ieilgušajām uzraudzības nepilnībām dzīvnieku labturības jomā.

Kā novēroja portāls nra.lv, tad šoreiz piketā piedalījās aptuveni 50 dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāvji.

Biedrības pārstāvji norāda, ka ir nepieciešamas reformas dzīvnieku labturības uzraudzībā, padarot to efektīvu un caurspīdīgu un paredzot tiesības sabiedriskajām dzīvnieku aizsardzības organizācijām pārliecināties par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto pārbaužu objektivitāti.

Jau ziņots, ka biedrības "Dzīvnieku brīvība" aktīvists šovasar veica pētījumu vienā no Latvijas lielākajām cūku fermām - SIA "Baltic Pork" ražotnē "Krastmalas". Strādājot fermā par cūkkopi, aktīvists dokumentēja dzīvniekuturēšanas apstākļus un atklāja plašus likumpārkāpumus: fermā tiek sistemātiski ignorētas minimālās dzīvniekulabturības prasības, turot grūsnās sivēnmātes individuālos sprostos, nekur nenodrošinot dzīvniekus ar likumā prasītajiem pakaišiem, nesniedzot veterināro palīdzību slimajiem un ievainotajiem dzīvniekiem u.c. PVD regulārajās plānveida pārbaudēs šos pārkāpumus nebija konstatējis.