Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā pieejama bezmaksas vingrošana sēdoša darba darītājiem

© F64

Sēdošs darbs var izraisīt veselības problēmas – vienveidīgas pozas nepareizi noslogo mugurkaulu, izraisa sāpes kakla un jostas daļā, kā arī Latvijā ir augsta saslimstība ar cukura diabētu un sirds un asinsvadu slimībām.

Slimības konstatē arvien jaunākiem cilvēkiem, un tas ir gan mazkustīga dzīvesveida, gan stresa rezultāts. Lai mudinātu sēdoša darba darītājus izkustēties, apgūt vingrojumus un iegūt informāciju par veselīgu uzturu, turpmākos mēnešus Rīgas domes Labklājības departaments piedāvā bez maksas apmeklēt seminārus par veselīgu un sabalansētu uzturu un praktiskas vingrošanas nodarbības. Nodarbības vada sertificēta fizioterapeite Liene Gruzīte un sertificēta uztura speciāliste ar maģistra grādu uzturzinātnē Tatjana Tepo.

Semināru rīkotāji atgādina, ka regulāra vingrošana uzlabos stāju, attīstīs muskulatūru, liks pareizi elpot, nodrošinot organismu ar skābekli. Savukārt veselīga un pilnvērtīga uztura ieradumi ir svarīgi ikvienam. Neatkarīgā noskaidroja, ka pieteikties uz lekcijām un nodarbībām var aprīlī un maijā: 5. un 19. aprīlī un 10. un 17. maijā vingrošanas nodarbības notiks Lāčplēša ielā 60, lekcijas par sabalansētu uzturu, produktu uzturvērtības un uzturvielu attiecību pārtikā, pārtikas ietekmi uz pašsajūtu - 6. un 20. aprīlī, 11. un 18. maijā Brīvības ielā 4016. Martā brīvu vietu tikpat kā vairs nav.

Vingrošanas nodarbībā būs iespējams apgūt vingrinājumus, lai stiprinātu stāju un attīstītu dziļo ķermeņa muskulatūru, kā arī atslogotu ķermeņa daļas, kas sēdoša darba dēļ tiek noslogotas visvairāk. Vingrošanas nodarbībām nepieciešams ērts apģērbs un divas ūdens pudeles, ko izmantot kā hanteles.

KĀ PIETEIKTIES

Lai pieteiktos nodarbībām, rakstīt uz epastu zanda@onplate.lv. Vietu skaits ierobežots.