Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policisti brīvdienās no trausla ledus padzen vairākus bērnus

Attēlam ilustratīva nozīme © Rīgas Pašvaldības policija

18.janvāra pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Juglā, kur kāds vērīgs aculiecinieks pamanījis uz Juglas ezera ledus vairākus bērnus. Apsekojot norādīto vietu, pamanīti četri cilvēki – viens zemledus makšķernieks un trīs bērni.

Visām personām dots rīkojums nekavējoties nokāpt no bīstamā ledus.
Sarunas laikā noskaidrots, ka bērnu tēvs ir blakus esošais zemledus makšķernieks. Ar visām personām veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Pēc dažām stundām RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki atkārtoti saņēma izsaukumu uz Juglu, kur vairāki bērni staigājot pa ezeru ar slidām.
Ierodoties notikuma vietā, sastapta aculieciniece, kura norādīja uz netālo esošo soliņu, uz kura sēdēja zēns. Puika neilgi pirms policijas ierašanās esot staigājis pa ūdenstilpnes ledus.
Ar zēnu veiktas profilaktiska rakstura pārrunas, izskaidrojot, ka gaisa temperatūra ir +5 grādi un ledus jau vairākas dienas intensīvi kūst. Zēns solījās atkusnī nestaigāt pa ledu.

Pēc stundas RPP Centra pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu pie Akmens tilta, kur kāds garāmgājējs pamanījis četrus bērnus staigājam pa Daugavas ledus.

Policisti ierodoties notikuma vietā, bērniem nekavējoties deva rīkojumu no ledus nokāpt. Jaunieši paskaidroja, ka nav zinājuši, ka šobrīd spēkā ir aizliegums atrasties uz ūdenstilpņu ledus.
Ar bērniem veiktas preventīva rakstura pārrunas, pēc kurām viņi devās mājup.

Šoziem Rīgas pašvaldības policija sastādījusi 16 administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos uz ledus lieguma laikā un veikusi 14 preventīva rakstura pārrunas.