Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Talsu novadā ezera ledū ielūzt cilvēks; diemžēl viņu neizdodas izglābt

© Pixaby

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11. janvāra plkst. 6.30 līdz 12. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 05.20 saņemts izsaukums uz Antonijas ielu Rīgā, kur uz piecstāvu jaunbūves jumta celtniecības konteinerā dega būvmateriāli 10 m2 platībā. Plkst. 06.54 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķieģeļu ielu Jēkabpilī, kur četrstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa gaitenī un vannas istabā dega sadzīves mantas 15 m2 platībā. No sadūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kas ugunsgrēkā cieta, bet no augšējiem ēkas stāviem evakuēti četri cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.26.

Plkst. 20.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Raiņa ielu Gulbenē, kur divstāvu dzīvojamā mājā pirmajā stāvā esošajā dzīvoklī dega sadzīves mantas 18 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Vēl trīs cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 22.28 darbs notikuma vietā noslēdzās. Mājoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, bija uzstādīts dūmu detektors.

Plkst. 16.59 saņemts izsaukums uz Dolomīta ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega ugunskurs 0,5 m2 platībā. Notikumā cieta cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji izglāba. Plkst. 18.02 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 14.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Vilku ielu Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā bija izcēlies ugunsgrēks - dzīvoklī dega sadzīves mantas 6 m2 platībā. No ceturtā stāva dzīvokļa, kā arī no kāpņu telpas, izmantojot glābšanas maskas, tika izglābti divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 13 cilvēki. Plkst. 16.08 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.47 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Viršu ielu Daugavpilī, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, avarēja kravas automašīna un iekšā atrodas cilvēks. Ierodoties, glābēji konstatēja, ka kravas automašīna atrodas grāvī uz sāna un iekšā atrodas autovadītājs, kas ir traumēts un nevar izkļūt no transportlīdzekļa. Glābēji izcēla cietušo no automašīnas un ar imobilizācijas dēļa palīdzību nogādāja līdz NMPD automašīnai. Lai likvidētu degvielas noplūdi, kas bija jau sākusies, glābēji apgāza transportlīdzekli uz riepām un arī atvienoja akumulatora klemmes. Plkst. 13.50 darbi tika pabeigti.

Vienpadsmitos dienā VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novadā Sasmakas ezera ledū ir ielūzis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no krasta ielūzušo neredzēja, tāpēc ezers tika pārmeklēts no augšas ar drona palīdzību. Ugunsdzēsēji glābēji apmēram 30 metrus no krasta ieraudzīja ielūzušo, nokļuva līdz viņam, izcēla no ūdens un nogādāja krastā, kur NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Savukārt, Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā ugunsdzēsēji glābēji krastā nogādāja cilvēku, kuram uz upes Vecbārta ledus bija radušās veselības problēmas.

Vakar plkst. 10.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Laucesas pagastu, kur dega vienstāva angāra tipa ēkas jumts 700 m2 platībā. Pēc piecu stundu ilga darba šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 07.41 saņemts izsaukums uz Ogres novada Tomes pagastu, kur bija avarējusi smagā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku no automašīnas un nodeva NMPD mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji novērsa degvielas noplūdi, izmantojot absorbentu, savāca tehniskos šķidrumus un darbu notikumā noslēdza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega kūts, sodrēji piecu ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, laiva un angārs, traktors un garāžas aprīkojums, elektrības balsts, elektrības vadi, elektrības slēdzis, lifta motortelpa, apkures katla vadības ekrāns, sadzīves mantas, dīvāns, adventes vainags un krēsli, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, pelnu kaudze, atkritumu konteineru nojume un atkritumi.