Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidosta "Rīga" aprēķina Krievijas lidmašīnas incidentā radušos zaudējumus

© Ekrānšāviņš no video

Starptautiskā lidosta "Rīga" vēl vērtē zaudējumus, kas tai radušies pēc piektdien, 17.februārī, notikušā incidenta, kad uz skrejceļa saslīdēja Krievijas aviokompānijas "Vim Airlines" lidmašīna un lidostas darbība uz laiku bija apturēta, informē lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Viņa norādīja, ka pret šādām situācijām lidosta ir apdrošināta, taču katrs gadījums ir jāvērtē atsevišķi.

Vienlaikus Līce apliecināja, ka lidosta sadarbojas ar iestādēm, kuras izmeklē incidentu, kā arī veiks papildu pārbaudes skrejceļam. Sākotnējais izvērtējums gan liecinot, ka ne kādas problēmas tam nav bijušas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 17.februārī starptautiskajā lidostā "Rīga" notika negadījums ar Krievijas aviokompānijas "Vim Airlines" lidmašīnu - gaisa kuģis pirms pacelšanās saslīdēja uz skrejceļa. Lidmašīnā, kas plānoja doties uz Krievijas pilsētu Ufu, atradās 40 pasažieru un septiņi apkalpes locekļi, tostarp lidmašīnā bija arī Kontinentālajā hokeja līgā spēlējošā Toljati "Lada" komanda. Negadījumā neviens cilvēks necieta.

Lidlauka darbības ierobežojumu dēļ uz citām lidostām tika novirzīti pieci ielidojošie reisi, astoņi ielidojošie reisi nosēdās ar kavēšanos, bet astoņi ielidojošie un izlidojošie reisi tika atcelti.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu par minēto negadījumu. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par gaisa transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu vai par tehniski bojāta gaisa transportlīdzekļa apzinātu laišanu ekspluatācijā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Kriminālprocess sākts par faktu un aizdomās turēto šobrīd nav.