Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

SSE Riga Absolventu asociācija nodrošinās 10 jauniešiem iespēju saņemt studiju maksas stipendiju

© wikipedia

Lai veicinātu Baltijas valstu spējīgāko jauniešu palikšanu reģionā, Rīgas Ekonomikas augstskolas - Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga) absolventi ir ziedojuši personīgos līdzekļus, lai nodrošinātu iespēju 10 studentiem no Baltijas valstīm saņemt pilnu studiju maksas stipendiju.

Arvien biežāk talantīgi jaunieši no Baltijas valstīm izvēlas uzsākt studijas ārzemēs. Diemžēl, ne vienmēr viņi izvēlas labākās augstskolas, maldīgi pieņemot, ka studijas ārzemēs vienmēr nozīmē labāku izglītību. Personīgā līmenī tas nereti nozīmē viduvēju izglītību un parādsaistības pārmērīgi augsto ārzemju augstskolu studiju maksu un dzīvošanas izmaksu dēļ, savukārt valstiskā līmenī - būtisku intelektuālā darbaspēka aizplūšanu.

SSE Riga Absolventu asociācija ir pārliecināta, ka SSE Riga nodrošina pasaules līmeņa izglītību tepat, pašā Rīgas sirdī. Absolventu atsaucība, ziedojot savus personīgos līdzekļus, apliecina viņu ticību šīs augstskolas augstajai izglītības kvalitātei.

Pēdējo gadu laikā studentu stipendijām ziedojuši 33% no visiem augstskolas absolventiem. Asociācija lepojas ar saviem biedriem, kas ir palīdzējuši sasniegt šādu dalības līmeni, tā pārspējot, piemēram, Stenfordas universitāti (ASV), kas ir atzīta par pasaulē veiksmīgāko universitāti absolventu ziedojumu piesaistes ziņā.

Māris Simanovičs, SSE Riga Absolventu asociācijas prezidents, norāda, ka: “Mūsu mērķis ir izcilākajiem un labākajiem studentiem nodrošināt piekļuvi prestižai izglītībai Baltijas valstīs un tāpēc mēs atbalstām studentus, lai viņi pēc studijām paliktu šeit un veicinātu nacionālās labklājības izaugsmi. Globālu iespēju un mobilitātes laikmetā intelektuālā potenciāla saglabāšana un stimulēšana ir sarežģīts uzdevums, līdz ar to mēs vēlamies radīt iespēju zinošiem un motivētiem studentiem kalpot savai valstij un reģionam.”

SSE Riga Absolventu asociācijas stipendijai varēs pieteikties visi šogad bakalaura programmā uzņemtie studenti no Baltijas valstīm. Precīzi kritēriji un procedūra, lai pieteiktos stipendijai, tiks publicēta šī gada maijā augstskolas mājas lapā.