Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Vienojas par SE zīmola saglabāšanu Rīgas Ekonomikas augstskolai

Izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) un Stokholmas ekonomikas augstskolas rektora Larsa Bergmana tikšanās laikā šodien panākta vienošanās par Rīgas Ekonomikas augstskola (REA) turpmākās darbības principiem, tai skaitā par zīmola "Stockholm School of Economics" (SSE) saglabāšanu REA angliskajā nosaukumā.

Latvijas puse pagaidām principus, par kuriem puses vienojušās, pagaidām. Ministres padomniece Agnese Korbe skaidro, tie tikšot publiskoti tikai tad, kad būs panāktas abu pušu galīgās vienošanās un jautājums būs juridiski sakārtots.

"Tā ir nevis vienkārši parunāšana, bet nopietns divu pušu sarunu process, un nav korekti no mūsu puses izpaust informāciju, kas patlaban ir kā darba materiāls," skaidroja Korbe, piebilstot, ka viss tiekot vērsts uz to, lai skola varētu turpināt attīstīties, veicinot izglītības eksportspēju un ārvalstu studentu piesaisti.

Savukārt SSE zīmola saglabāšanā tiek saskatīts garants REA augstajai studiju kvalitātei.

Šī gada 30. jūnijā beidzas termiņš 2002. gada 1. jūlijā parakstītajam līgumam par REA turpmāko darbību un augstskolai līdz šī termiņa beigām ir jāmaina tās pašreizējais juridiskais statuss - bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību.

Augstskolā tuvākajos gados paredzēts pāriet uz noteikta skaita valsts budžeta finansētu studiju finansēšanu tādā pašā kārtībā kā citās Latvijas augstskolās. Pēc divu trīs gadu pārejas perioda augstskola pamata finansējumu iegūs no studiju maksām, kuras ir ieviestas kopš 2008. gada un tiek pakāpeniski palielinātas.