Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Fazer maiznīca baros putnus

Atsaucoties Latvijas Dabas muzeja ornitologa Dmitrija Boiko aicinājumam šajā aukstajā ziemā piebarot putnus, "Fazer maiznīcas" piektdien, 12.februārī, Rīgā, Dārziņu 39. līnijas galā nogādāja pirmo maizes vedumu.

Līdz pavasara atnākšanai regulāri trīs reizes nedēļā nestandarta kviešu maize, tiks vesta Dārziņu iedzīvotājiem, kas ir apņēmušies katru dienu noteiktā laikā piebarot gulbjus un citus putnus Daugavas krastos.

"Lielākā daļa Rīgas un Pierīgas ūdensputnu paliek šeit pārziemot, jo cilvēki tos piebaro. Diemžēl putnus galvenokārt baro brīvdienās vai arī labos laika apstākļos. Putniem ir jāēd katru dienu, tāpēc ir apsveicams "Fazer maiznīcu", Dārziņu iedzīvotāju un Rīgas Austrumu izpilddirekcijas atbalsts putniem. Februāris ir visgrūtākais laiks visiem dzīvniekiem. Bieži vien lielākā mirstība gulbju vidū ir tieši februāra beigās un marta sākumā, kad liekas, ka pavasaris ir jau gandrīz klāt!", uzsver Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko.

"Fazer maiznīcu" tirdzniecības direktors Dinārs Ozols stāsta, ka uzņēmums sadarbībā ar Ogres, Ķeguma, Ikšķiles un Lielvārdes novadu sociālajiem dienestiem ik nedēļu mazturīgajiem pensionāriem un trūcīgajām ģimenēm piešķir 320 kukulīšu nestandarta maizītes -- tā ir kvalitatīva, bet neatbilstošas formas, ar atlobītu garozu un citiem vizuāliem trūkumiem.