Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Osokina Brīvības festivālā Ukrainai pirmo reizi notiks nometne ukraiņu bērniem

© Megija Anna Metsaota / F64

Šogad Osokina Brīvības festivālā Ukrainai pirmo reizi norisināsies vasaras nometne ukraiņu mūzikas skolu bērniem, dokumentālā kino diena, kā arī koncerts smagi slimu bērnu vecāku atbalstam Latvijā, preses konferencē informēja festivāla dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs, pianists Andrejs Osokins.

No 5.aprīļa līdz 12.maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais Osokina Brīvības festivāls. Tas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā trešo reizi tiks veltīts Ukrainas armijas, iedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam. Šogad pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi arī smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.

Tāpat pirmo reizi kā festivāla atskaņas pasākums vasarā, jūlijā, norisināsies mūzikas instrumentu spēles meistarklašu nometne ukraiņu mūzikas skolas bērniem no Čerņihivas un citiem kara skartajiem apgabaliem.

Festivālā piedalīsies arī ukraiņu mūziķi, kā arī pirmo reizi norisināsies dokumentālā kino diena.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, atsaucoties uz kādreizējā Apvienotās Karalistes politiķa Vinstona Čērčila atziņu, norādīja, ka arī kara laikā ir svarīgi investēt kultūrā un izglītībā, jo bez kultūras un izglītības nav iespējams pateikt, par ko tu cīnies.

Tāpat vēstnieks akcentēja, ka ļoti svarīga festivāla tēma ir atbalsts ukraiņu bērniem, jo karš viņiem ir zadzis bērnību.

Festivāla ieskaņas koncerts notiks 14.martā plkst.18 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem. Tajā piedalīsies "Kremerata Lettonica" vijolniece Madara Pētersone, čelliste Madara Ceple, etnomūziķe Viktorija Prituļaka, mūziķe Anastasija Vasilenko, dziedātāja Anastasija Jačmenkina, kā arī pats pianists Osokins.