Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome miljonus nemaksās

© F64

28. augusts, pulksten 13 – šajā datumā un laikā Rīgas domes vadība un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs uz tikšanos aicinās ne tikai Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekus un cietušos, bet arī Zolitūdes iedzīvotājus un citus rīdziniekus, lai iepazīstinātu ar 2013. gada 21. novembra traģēdijas pagaidu piemiņas vietas izveides variantiem.

Pašlaik gan buksē sarunas ar otru teritorijas līdzīpašnieku SIA Homburg Zolitude. Rīgas dome ir kļuvusi par 70% īpašnieci īpašumam Priedaines ielā 20, bet SIA Homburg Zolitude pieder 30%. Kā Neatkarīgajai sacīja SIA Homburg Zolitude pārstāve Rūta Grikmane, uzņēmums vēlas no pašvaldības saņemt adekvātu piedāvājumu īpašuma maiņai. Viņa arī piebilda, ka dome vēl nav aicinājusi uz sarunām.

O. Burovs uzreiz atbild, viss notiek saskaņā ar Rīgas domes noteikto un apstiprināto kārtību par īpašuma maiņu. «Tikšanās nenotiks kafejnīcās vai vēl kaut kur pie galda, bet tikai preses klātbūtnē. Un es nevaru liegt piedalīties arī biedrībai Zolitūde 21.11.,» viņš strikti noteic. O. Burovs saka – ar SIA Homburg Zolitude pārrunās jautājumus, kas attiecas uz kopīpašumu, bet pašvaldība negrasās par «adekvātu piedāvājumu» uzskatīt miljoniem eiro vērta īpašuma piedāvājumu.

Īpašuma departamenta direktors skaidro, ka īpašuma tirgus vērtība ir viena cena, bet ķīla – pavisam cits jautājums. Ja SIA Homburg Zolitude uzskata, ka maiņas īpašuma vērtībā jāiekļauj arī šīs SIA bankā ņemtā kredīta un ķīlas vērtība, tad «nu, sorry, tā nebūs».

Savukārt uz SIA Homburg Zolitude norādi par to, ka tā nepiekrīt Priedaines ielā 20 uzbūvētās daudzdzīvokļu mājas atzīšanai par graustu, O. Burovs atbild nepiekāpīgi – ja būs nepieciešams, pašvaldība ir gatava tiesāties.